В області планують створити 23 команди місцевої пожежної охорони

Створення в області нових команд місцевої пожежної охорони має покращити роботу Державної служби України з надзвичайних ситуацій. В цьому переконаний головний рятувальник Тернопільської області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей.

 В 2015 році в області вдалося створити 3 таких місцевих підрозділи. Свої пожежні команди отримали села Синьків Заліщицького району, Бурдяківці Борщівського району та Озерна Зборівського району. Але у відомстві наголошують, що для ефективнішої роботи рятувальників на місцях, області потрібно ще 23 таких команди. Адже не завжди рятувальники вчасно можуть дістатися до віддалених населених пунктів для ліквідації тієї чи іншої катастрофи.

– За минулий рік 71 пожежу в сільських населених пунктах ліквідовано підрозділами місцевих пожежних команд, - повідомив начальник Управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей. – Місцеві пожежні команди – це комунальні установи, створені сільськими радами або територіальними об’єднаними громадами, які здійснюють гасіння пожеж в тих населених пунктах, де відсутні підрозділи державної пожежної охорони. На сьогоднішній день в області діє 25 таких місцевих підрозділів.

Ініціатором створення команди місцевої пожежної охорони зазвичай є сільська рада або об’єднана громада. Фінансують такі підрозділи також місцеві бюджети. Що стосується техніки, то Віктор Маслей запевнив, що в Держслужби з надзвичайних ситуацій є резерв автомобілів, які вони готові надати новоствореним командам пожежогасіння.

 Готують пожежників-рятувальників на спеціальних курсах протягом шести місяців, після чого вони отримують диплом державного зразка і мають змогу приступати до виконання своїх обов’язків.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео