Тернополян запрошують на "любовну виставку"

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці діє виставка під назвою «На тебе дивлюся, за тебе молюсь…». Експозиція, приурочена до Дня закоханих, триватиме до кінця лютого.

«На виставці, яка складається з розділів «Любов знаменитих українців», «Великі історії кохання видатних людей світу», представлено художню літературу, мемуарну та епістолярну спадщину славетних особистостей. Книгу «Зоре моя вечірняя…» присвячено Тарасові Шевченку та його музам: Варварі Репніній, Ганні Закревській, Ликері Полусмаковій. Варта уваги серія книг «Автографи часу», у якій відображено життєві долі та кохання Ольги Кобилянської, Василя Стефаника, Михайла Коцюбинського. У романі «Перстень Ганни Барвінок» Івана Корсака описано почуття Пантелеймона Куліша до Ганни Барвінок. Усьому світу відоме кохання Данте й Беатріче, Петрарки і Лаури, Наполеона та Жозефіни, Сулеймана й Роксолани, Альфреда де Мюссе і Жорж Санд, Єсеніна і Айседори Дункан, Байрона і леді Кароліни Лем. Ці почуття лягли в сюжети багатьох книг та оспівані в любовній ліриці. Отож запрошуємо всіх, хто небайдужий до безсмертних творів про кохання, а також відвідати нашу книгозбірню й насолодитися їх прочитанням», – зазначили у бібліотеці.

Переглянути виставку можна у відділі міського абонементу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки до кінця лютого, повідомляє ternopil.te.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео