Тамара Коблик

На Тернопільщині розслідують справу жительки Запоріжжя, яку підозрюють у колабораціонізмі

Підозрювана з серпня-вересня 2022 року до кінця лютого 2024 року добровільно займала посаду «начальника государственного учреждения «Приморский районный центр занятости населения»

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури мешканці Запорізької області повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111–1 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювана, підтримуючи воєнну агресію рф, утверджуючи окупаційний режим, з серпня-вересня 2022 року до кінця лютого 2024 року добровільно займала посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на тимчасово окупованій території м. Приморськ Запорізької області.

Восени 2022 року громадянка України, маючи досвід роботи в державних органах та сфері зайнятості, прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації  та добровільно зайняла посаду так званого «начальника государственного учреждения «Приморский районный центр занятости населения» министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области».

Колаборантка здійснювала керівництво центром, реалізовувала єдину державну політику російської федерації у сфері зайнятості населення,  розпоряджалася майном та його коштами, впроваджувала та контролювала дотримання підлеглими співробітниками положень законодавства рф, організовувала виконання підлеглими державних російських програм у сфері зайнятості населення, встановлюючи для цього постійні ділові контакти з окупаційними органами влади, роботодавцями та громадянами на тимчасово окупованій території, забезпечувала виконання інших обов’язків та незаконних вказівок окупаційної адміністрації.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео