Тернополяни висунули вимоги міській владі

Із списком вимог до місцевої влади виступили громадські активісти Тернополя під час форуму «Задай курс владі: 10 стратегічних пріоритетів розвитку міста», який відбувся 24 лютого. Захід провели у рамках всеукраїнської ініціативи «Активна громада».

- На кожну вимогу є проект, - розповідає організатор форуму Рустам Ергешов. –Ми також підписали меморандум про співпрацю з мером міста та деякими партіями. Тому кожен проект знайде своє практичне застосування .

Серед усіх 14 пунктів є такі основні напрямки, як еко-урбаністика, розвиток інфраструктури та сфера менеджменту. А конкретніше активісти вимагають упорядкування зелених зон міста, велодоріжок, відновлення автопарку громадського транспорту, впровадження електронної системи оплати проїзду. Головною ж вимогою є відкритість дій влади та реальна участь громади у прийнятті рішень.

- Пропонуємо доступ громадян до декларацій депутатів про доходи та майно. Також нам потрібен відкритий аукціон виділення комунальної землі та приміщень для оренди. І ще – повний перехід на електронні послуги до 2017 року. Наш досвід роботи, як громади міста, показує зміни. Минулого року ми добились розширення списку ремонту дитячих майданчиків. Механізм впливу на владу є. Давайте використовувати свої права та зменшувати власні проблеми у місті, - підсумував Рустам Ергешов.

Катерина БОЙКО
Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео