«За Україну боролась влада, якої немає...» - Юлія Крикавська, 13 років

У тернопільській школі №18 відкрили музей Революції Гідності та свободи.

Тут виставлено документи, особисті речі, елементи захисту учасників Майдану, а також світлини, які відтворюють хронологію подій революції. На одному із стендів розміщена інформація про Героїв Небесної Сотні. Окремою частиною експозиції є стенд про загиблих героїв з Тернопільщини.

- Зовсім не випадково у нас виникла ідея створення музею Революції Гідності, оскільки ми були активними учасниками Тернопільського та Києвського Майданів. Діти, вчителі, батьки долучалися та допомагали учасникам майдану: медикаментами, фінансово, продуктами харчування, теплим одягом та іншим. Звісно, що мали деякі матеріали і хотіли їх поширити серед учасників навчально-виховного процесу, серед молодіжних громадських організацій. Ми завжди вчимо наших дітей, я думаю, що обов’язково потрібно навчати всіх. Кожен має починати з себе, виховувати почуття патріотизму. Треба пам’ятати та добре знати, що Батьківщина пишеться з великої літери, що ми всі і є Батьківщина. Необхідно любити та берегти кожен сантиметр нашої землі, – розповідає директор ЗОШ №18 Руслан Заброцький.

Учні школи трепетно та з відповідальністю ставляться до відкриття такого музею, шанують та поважають – адже сьогодні це вже історія.

- Таке становище зараз в Україні, що подібний музей дійсно потрібен. Для мене він має особливе значення, адже 2 роки тому, під час Майдану, я була там. Мені дуже подобається ідея дирекції щодо відкриття такого музею. З Майдану я привезла гільзи... Для мене Революція Гідності це щось дуже велике. Бо за країну, яка є зараз, боролась не тільки влада, якої зараз, на жаль, немає, а боролись прості хлопці, – коментує учениця 8 класу ЗОШ № 18 Юлія Крикавська.

Деталі у відео.

Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео