Тамара Коблик

Протизаплідна спіраль ледь не стала фатальною для молодої тернополянки (фото)

Під час УЗД у сечовому міхурі лікарі виявили нетиповий великий утвір розміром 5.5 на 4.5 сантиметри

Жінка 25 років звернулась у Тернопільську міську комунальну лікарню швидкої допомоги зі скаргами на хронічний цистит, який постійно загострювався. Лікар уролог призначив детальне обстеження для встановлення причин такої патології. Під час УЗД у сечовому міхурі лікарі виявили нетиповий великий утвір розміром 5.5 на 4.5 сантиметри. Про це розповіли на сторінці медичного закладу у фейсбуці.

В ході збору анамнезу, стало відомо, що 5 років тому пацієнтці було встановлено внутрішньоматкову спіраль. Через три роки на огляді у лікаря гінеколога її не вдалось замінити, оскільки вона була відсутня. Медик зробив висновок, що спіраль непомітно випала.

Було проведено додаткові обстеження, зокрема рентгенографію та цистоскопію, які остаточно підтвердили, що даний «камінь» насправді був протизаплідною спіраллю, яка потрапила в порожнину сечового міхура та вкрилась шаром камʼяних відкладень.

Лікарі урологи Михайло Балабан та Назарій Чернюк КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» провели малоінвазивну хірургічну операцію, під час якої вони без розрізів роздробили камінець та вилучили його, а також видалили спіраль з сечового міхура.

Життя може створювати неймовірні сюжети, але завдяки уважності лікарів, є шанс вчасно змінити кінцевий результат.

Фото зі сторінки Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео