Степан Барна закликав місцевих керівників їхати за грошима до Києва

Пошук додаткових коштів – таке завдання поставив перед керівниками на місцях голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час засідання колегії 30 березня.

- Потрібно залучати ресурси, - наголосив очільник області. – Забудьте про вибори. Зараз потрібно показати, що ми дійсно єдиний механізм. Працюйте над промоцією області.

В облдержадміністрації про кошти уже подбали і встигли їх розподілити. На 16 березня 2016 року вдалось отримати 141 млн 554 тис грн на підтримку територіальних громад.

- Ми поділили кошти, згідно масштабів території громад та чисельності їх населення, - каже Степан Барна. – І це не єдині кошти. Ми отримаємо 97 млн євро від ЄС на громади. А також 93 млн грн. з фонду регіонального розвитку на інвестиційні проекти області.

Деякі похибки щодо розподілу коштів між громадами уже виправили.

- У 2016 році бюджети найкрупніших громад – Теребовлянської і Шумської – сформували із значним зростанням. Це у 7 разів більше для Теребовлянської (88 млн грн) та у 10,5 для Шумської (70,7 млн грн.), - зазначив заступник директора департаменту фінансів Дмитро Чирка. 

Степан Барна дав ще один варіант для пошуку коштів керівникам на місцях. Це міжнародні проекти. Він поділився досвідом співпраці з Японією щодо участі у Програмі безвідплатної допомоги «Кусаноне».

У приклад іншим громадам поставили Шумську, яка уже виграла грант на 20 тисяч доларів. Ці гроші підуть на облаштування ЦНАПу.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео