Тамара Коблик

На Тернопільщині відремонтували аварійний міст, якому майже пів сотні років (фото)

Міст біля міста Скалат було побудовано у 1978 році. В результаті десятиліть експлуатації він був визнаний обмежено працездатним

Повністю відкрили для проїзду міст біля Скалата на автодорозі Т-2002. Його було побудовано у 1978 році. Внаслідок тривалої експлуатації споруда набула статусу «обмежено працездатної». Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.
 
Завершено ремонт мосту через суходіл у складі дороги Т-20-02 Тернопіль – Скалат – Жванець. Роботи на об’єкті стартували у 2021 році. Через повномасштабну війну їх довелося призупинити. Рух здійснювався у реверсному режимі, через що на цій ділянці неодноразово виникали аварійно-небезпечні ситуації.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області задля підвищення безпеки руху на дорозі Т-20-02 доручила провести аварійний ремонт у квітні 2023 року. Підрядна організація в межах експлуатаційного утримання провела на мосту низку робіт:

  • на 1 проїзді влаштувала лежні, перехідні плити, розподільчу плиту, гідроізоляцію та тротуару
  • на обох проїздах уклала 2 шари асфальтобетону
  • нанесла горизонтальну дорожню розмітку
  • провела антикорозійний захист підмостових поверхонь і нанесла захисне покриття тротуарів
  • встановила бар’єрне та перильне огородження.

Міст біля міста Скалат було побудовано у 1978 році. В результаті десятиліть експлуатації він був визнаний обмежено працездатним.



Фото Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео