Віра Олександрович

Тернопільщина: через митницю везуть комбайни і свіжоморожену рибу

367 млн. грн. митних платежів перерахувала до бюджету Тернопільська митниця Державної фіскальної служби (ДФС) від початку цього року.

Це - на 49,5 млн. грн, або 15,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Лише у червні митники перерахували 61,2 млн. грн, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

  • Найбільше податків сплатили при митному оформленні зернозбиральних і бурякозбиральних комбайнів та інших машин і механізмів для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, - каже в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксани Антонович. - А також - свіжомороженої риби і мінеральних добрив із вмістом трьох поживних речовин.

Відтак підприємці сплатили 336,5 млн. грн. податку на додану вартість (ПДВ), 28,2 млн. грн. мита, 1,4 млн. грн. акцизного податку і майже 1 млн. грн. плати за здійснення митних формальностей та інших платежів.

  • Окрім того, зростання надходжень, порівняно із минулим періодом, відбулося завдяки додатковим надходженням від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації та країни походження товарів, - додає вона. – Їх загальна сума становить 16,2 млн. грн, тобто 4,4% від адміністрованої.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео