Віра Олександрович

За стрілянину у Тернополі чоловік може сплатити штраф (відео)

Богомол1

Не усі факти, оприлюднені місцевими ЗМІ, про інцидент 2 серпня зі стрільбою на вулиці Живова, є правдивими. Розслідування триває. Підозрюваний лише сьогодні, 3 серпня, як сподіваються поліцейські, почне давати свідчення.

Про це повідомив головний поліцейський краю Олександр Богомол. Він влаштував прес-конференцію в Управлінні Національної поліції в області, де, зокрема, йшлося і про випадок, що вчора сколихнув усю громадськість Тернополя.

Нагадаємо, Олег Сверид (прізвище і ім’я бешкетника оприлюднив особисто голова обласної держадміністрації Степан Барна – прим.) стріляв із травматичного пістолета у дворі на вул. Живова, 26. До речі, «Терен» про це писав ТУТ, ТУТ і ТУТ. На щастя, ніхто не постраждав.

  • Громадянин справді мав дозвіл на володіння зброєю для оборони – із гумовими кулями, у 2013-му він його поновив, - розповідає Олександр Богомол.Записи із камери спостереження свідчать, що чоловік, будучи у стані алкогольного сп’яніння, купив пляшку горілки. Вийшов із магазину, погубив дорогою речі, у тому числі – барсетку, а тоді присів на бордюр і зробив чотири постріли у землю, тому нікого поранити не міг.

У поліції не озвучують ім’я підозрюваного, поки триває слідство. Але визнали, що він дійсно мав посвідчення водія відділу фінансово-господарського забезпечення апарату Тернопільської ОДА. Щодо іншого документу – посвідчення помічника народного депутата - у поліції також наразі деталей не уточнюють. Мовляв, триває слідство.

  • Чоловік за свій вчинок може понести як кримінальну відповідальність, якщо буде доведено, що його дії мали особливу загрозу, так і адміністративну, - уточнює поліцейський. – Можливо, щодо нього буде застосована стаття про дрібне хуліганство із поєднанням із іншою – про перебування у нетверезому стані у громадському місці.

Проводити якісь дії із підозрюваним вчора можливості не було. Адже він був у стані алкогольного сп’яніння принаймні середньої важкості. Хоча пан Богомол неодноразово застосовував слово «тіло», коли описував, як слідчі півтори години збирали перші дані про злочин на місці події.

До слова, від освідчення на кількість алкоголю у крові чоловік відмовився. Поліцейські так і сказали: «пішов у відмову». «Терен» стежитиме за тим, як розвиватимуться події.

Фото та відео автора

[embed]https://youtu.be/UtWzt20fe9Q[/embed] [embed]https://youtu.be/bTXsclQP09I[/embed] [embed]https://youtu.be/OsXFBfJILwE[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео