Степан Барна визнав, що його водій стріляв по дітях та звільнив його... через прогул (документ)

постріл з пістолета

Як уже раніше повідомляв «Терен»  ТУТ і ТУТ, чоловік, в якому люди впізнали водія голови Тернопоільської ОДА Степана Барни, будучи напідпитку вчинив стрілянину в центрі міста по обіді 2 серпня.

За результатами інциденту після проведення службового розслідування С.Барна підписав розпорядження про звільнення чоловіка, якого підозрюють у вчиненні цього злочину. Ним виявився водій відділу фінансово-господарського забезпечення апарату Тернопільської ОДА.

Однак звільнив його керівник області... за прогул (п.4 статті 40 Кодексу законів про працю України).

водій Барни_3
водій Барни_3

Є всі підстави вважати, що звільнення відбулося «заднім» числом, адже стаття Кодексу говорить: розірвати трудовий договір з ініціативи власника або уповноваженого ним органу можна через прогул працівника (в тому числі відсутності на роботі більше трьох годин протягом робочого дня) без поважних причин.

Якщо врахувати, що робочий день працівників ОДА починається о 8 ранку, то звільнити водія за прогул мали би ще до обіду. Натомість інцидент зі стріляниною стався після 15 і до самого вечора інформації про звільнення не було. З'явилася вона лише сьогодні, хоча датована вчорашнім числом - 2 серпня.

Найімовірніше, розголос і став головною причиною, чому ситуацію вирішили «не заминати». Залишається дочекатися висновків правоохоронців.

Вибір читачів за тиждень

Відео