Гості із 10 країн світу завітали у Тернопіль (фото, відео)

EiUWgleN9Uk

20 іноземців із 10 країн світу завітали у Тернопіль вчора, 11 серпня, в рамках програми «Feeling Ukraine».

0tf_-3apl_4
0tf_-3apl_4

Ініціювали таку поїздку представники міжнародної організації «Aiesec» за підтримки обласної держадміністрації.

[embed]https://youtu.be/NuPvmeKspoM[/embed]
- Відділ сім’ї та молоді отримав цей проект від громадської організації «Aiesec» і відповідно на конкурсі проектів вирішили їх профінансувати, оскільки проект спрямований на популяризацію України, а зокрема і Тернопільщини, -  каже представник обласного відділу освіти, науки і молоді Ірина Мухіна.

Цей тиждень іноземці проведуть на Тернопільщині, однак перед тим вони вже встигли побувати у Львові, Чернівцях, Івано-Франківську, і, навіть, у Карпатах.

- Цей проект розпочався 11 липня і триватиме до 22 серпня. Його суть полягає в тому, що 20 учасників із 10 країн світу подорожують західною Україною. Вони вже побували у різних містах цього регіону, зараз вони перебуватимуть тиждень у Тернополі, аби побачити місто із кращої сторони, - розповідає координатор проекту Ірина Григорчук.
[embed]https://youtu.be/vNxDm5GsaMI[/embed]

За період проведення проекту його організаторам вдалось зрозуміти, з якими труднощами стикаються іноземці на теренах Західної України, зокрема, і Тернопільщини.

- Суть проекту полягає в тому, щоб розвинути бренд України на міжнародному рівні, для того, аби привабити туристів приїжджати до нас і пізнавати нашу культуру і ламати якісь стереотипи, так як це зробили і наші стажери, наголошує Ірина Григорчук.
[embed]https://youtu.be/6Hat2zJ3IKo[/embed]

Додамо, гості з-за кордону подорожуватимуть Тернопільщиною та відвідають тренінги із журналістики.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео