Тамара Коблик

росіяни вночі обстріляли енергетичні об’єкти: в «Укренерго» розповіли про наслідки (фото, оновлено)

ППО в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими росія атакувала Україну

У ніч проти 29 березня росіяни під час масованої комбінованої атаки вкотре вдарили по енергетичних об'єктах. Про це повідомляє НЕК «Укренерго» у своєму телеграм-каналі.

Зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах, - йдеться у повідомленні.

Наразі на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині - графіки погодинних відключень.

Не оминула загроза і Прикарпаття. Ціллю ворога став об'єкт критичної сфери. На щастя, обійшлося без жертв. Про це у своєму телеграм-каналі повідомила очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Станом на 9:20, понад 150 рятувальників та 35 спеціалізованих автомобілів ДСНС були залучені до ліквідації наслідків нічних та ранкових ударів рф. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міністр МВС Ігор Клименко.

Ворог атакував ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру, цивільні об'єкти, приватні будинки. Загалом під ударом були 10 регіонів. По медичну допомогу одразу після ударів звернулися 6 людей, серед яких – дитина. Зруйновано близько 10 приватних будинків, ще десятки – пошкоджені, - йдеться у повідомленні.

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, застосувавши різні типи ракет та ударні БпЛА. Про це повідомили у телеграм-каналі Повітряних сил ЗСУ.

Усього – 99 засобів повітряного нападу:

До відбиття ракетно-авіаційного удару залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 84 повітряні цілі:

  • 58 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131»;
  • 17 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 5 керованих авіаційні ракети Х-59;
  • 4 крилаті ракети «Іскандер-К».

Фото ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео