Віра Олександрович

Євген Філь все-таки ввійшов до складу поліцейської комісії

Філь2

Громадськість краю наполягла, аби до складу конкурсної поліцейської комісії ввели саме члена «Тризубу» Євгена Філя.

Тож він братиме участь у відборі кадрів до оновленої поліції, хоча правоохоронці висловлювалися проти цього. Відповідний наказ уже підписав начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол.

Нагадаємо, своїми сумнівами щодо кандидатури Євгена Філя головний поліцейський краю поділився із депутатами обласної ради 12 травня (про це докладно читайте ТУТ і ТУТприм.). Адже тернополянина запропонували ввести у конкурсну поліцейську комісію саме депутати.

- Скандалів я жодних не бачу. Я на сесії оприлюднив інформацію за дозволом слідчого і прокурора, - розповідає Олександр Богомол. – Зробити це я вважав за необхідне. Громадськість вважає, що цих даних – недостатньо для того, аби відхилити його кандидатуру. Тож я його запрошую до роботи у комісії. Наказ про її створення вже підписаний. І прізвище Євгена Філя там є.

Олександр Богомол стверджує, що із опонентом не сварився, що вони – знайомі особисто. Щодо робочих питань чоловіки уже зустрічалися кілька разів.

- Жодних особистих образ немає, - додає він. – Просто мій виступ стане для пана Євгена чи засторогою, чи рекомендацією діяти об’єктивно, а не казати, що «мєнтів усіх треба гасити», як йшлося в оприлюдненому мною записі… Це – негарно. Серед поліцейських є чимало порядних професіоналів, яких варто підтримувати. Суб’єктивно варто підходити до кожного. І тоді робити висновки…

Фото із відкритих джерел

Довідка. Постійна комісія із питань регламенту, депутатської діяльності, запобігання і протидії корупції, законності та здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави рекомендувала обласній раді обрати до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в області таких представників громадськості: Зеновія Омеляновича Гладчука - керівника громадської організації «Спілка бійців і волонтерів АТО «Сила України» і Євгенія Васильовича Філя - громадсько-політичного діяча, учасника бойових дій.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео