Тернополяни хочуть від місцевої влади майже 4 млн гривень

gromadskyj-byudzhet

На розгляд «Громадського бюджету» тернополяни подали 5 проектів загальною вартістю майже 4 млн. грн. У тих, хто має ще якісь ідеї залишилося 11 днів. Прийом проектів триватиме до 31 жовтня. 

«Перетворення у пішохідний простір вулиці Чорновола», «Молодіжний центр/Youth Centre вільний майданчик для підтримки культурних ініціатив», «Механічні лавочки», «Запросимо Україну на музичний фестиваль “ФАЙНЕ МІСТО”!» і «Мамусині посиденьки» - цих 5 проектів уже подали тернополяни на розгляд у «Громадський бюджет» Тернополя.  Загальна вартість їх усіх майже 4 млн. грн.

bezymyannyj
bezymyannyj

bezymyannyj2
bezymyannyj2

Останній проект «Перетворення у пішохідний простір вулиці Чорновола» на розгляд подали вчора, 19 жовтня. Відтак, його автор хоче перетворити проїжджу частину вулиці Чорновола у пішохідну зону. Це вже практикували у нашому місті торік під час «Європейського тижня мобільності».

- Вулиця Чорновола, яку називають «Воротами у Тернопіль», зараз є несанкціонованою парковкою для автомобілів, з вузькими пішохідними доріжками, засиллям реклами на старовинних фасадах, які є архітектурною і культурною спадщиною краю, - пише автор проекту Юрій Суходоляк.

Нагадаємо, кожен тернополянин може подати власний проект міських ініціатив на “Громадський бюджет” до 31 жовтня. Це нова міська програма, відповідно до якої на найкращі ідеї із поліпшення благоустрою міста з казни виділятимуть 1% коштів на реалізацію цих проектів. Аби комісія розглянула проект тернополянину потрібно залучитися підтримкою ще 25-ти жителів міста.

Вибір читачів за тиждень

Відео