На тиждень обмежать рух автомобілів на вулиці Чорновола

Спробувати альтернативні види транспорту пропонують активісти спільноти «Велотернопіль» в рамках Європейського тижня мобільності. Пересаджувати мешканців Тернополя на велосипеди планують розпочати у центрі міста.

- З 16 до 22 вересня від вулиці Богдана Хмельницького до перехрестя вулиці І.Франка та Коперника, 7 планується обмежити рух транспорту, - розповів представник організаторів Юрій Суходоляк. – Ми домовились про це з управлінням ДАІ.  

За цей тиждень активісти ознайомлять тернополян з можливостями і перевагами «зеленого транспорту», влаштують флешмоби та концерти. Спробують вони також змінити вигляд вулиці Чорновола, яку в народі називають «воротами в Тернопіль», адже більшість туристів та приїжджих вперше проходять від залізничного вокзалу саме нею. Зараз немісцеві бачать парковку для автомобілів, з вузькими пішохідними доріжками, заліплену рекламою великого і ще більшого розміру. Організатори ж мріють про «гарну та чисту пішохідну вулицю, якою пишатиметься кожен тернополянин: з лавками, зеленими насадженнями і ліхтарями.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео