Віра Олександрович

Скандальну забудову у Тернополі готують до відкриття (фото)

Основне

Торговий центр на Привокзальному майдані уже активно готують до відкриття. І це – попри спротив тернополян, у тому числі місцевих архітекторів, і навіть справи, порушені правоохоронцями.

Виявляється, ПП «Околиця Тернопіль», що є одним із підприємств Семерка Р.Р. (власника і керівника ПП «Привокзальний майдан» - прим.) у міській раді таки дали сервітут на кілька квадратних метрів території. Завдяки такій угоді нарешті зможуть збудувати сходи і, відповідно, довести торговицю до завершення. Адже те приміщення «вліпили» чітко у межі наданої в оренду ділянки, навіть не врахувавши, що у той дім треба буде якось зайти.

- Попри заклики до колег - не робити дурниць, сервітут дали, - із сумом констатував голова земельної комісії міської ради Андрій Шкула.

1
1

Роботи біля нового торговельного центру, що виріс на місці колишньої клумби біля Привокзального майдану, активізувалися нещодавно. До бабусь, які продавали овочі під стінами новобудови підійшли двоє хлопців і попросили перейти в інше місце і не заважати. Попри морозну погоду, сходи уже майже готові. Тож незабаром майстри зможуть взятися і до внутрішніх, опоряджувальних робіт.

3
3

До слова, двоповерховий торговий комплекс «виріс» навпроти залізничного вокзалу, із правого боку від заїзду, завдяки черговому інвестпроекту міськради. Спротив тернополян ця забудова викликала відразу, як там встановили паркан. Потім було кілька пікетів, збори місцевих мешканців та активістів із запрошенням архітекторів. Навіть містобудівельна рада начебто схилялася до думки, що забудову варто заборонити. Але…

2
2

Отже, лист від 4 березня 2015 року, складений на засіданні правління Тернопільської обласної організації Національної спілки архітекторів України (ТООНСАУ), не допоміг. Як і справа, порушена при головному прокурорі Тернопілля Юрієві Гулкевичу - з огляду на грубі порушення забудовником державних будівельних норм і чинного законодавства України. Власне, не спинили нікого і кістки, знайдені у похованні невідомих вояків, коли рили фундамент. Мине трохи часу і скандальну забудову «обживуть» місцеві торговці.

Початок
Початок

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео