Віра Олександрович

Вихід із транспортної кризи у Тернополі мусять знайти до 30 грудня

Маршрутка (Copy)

«Від-став-ка! Від-став-ка! Від-став-ка!» - скандувала значна частина депутатів Тернопільської міської ради, коли начальник управління транспорту і зв’язку Ігор Мединський йшов до трибуни, аби відзвітувати про роботу свого підрозділу. 

Після тривалої дискусії і виру емоцій депутати дали чиновнику протокольне доручення. Пан Мединський має час до 30 грудня, аби підготувати реальний і покроковий план виходу із транспортної кризи у місті.

Мединський_ф (Copy)
Мединський_ф (Copy)

Окрім того, про те, що відбувалося на сесії міської ради, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Нагадаємо, міські депутати до цього начальника мають претензії давно. Адже проблем - багато: недотримання графіку руху, незадовільний стан транспорту, недостатній контроль потоку пасажирів тощо. Тому, як тільки Ігор Мединський з’явився у залі, свободівець Іван Зінь виніс до трибуни стару шину. Мовляв, це - символ роботи управління транспорту і особисто його керівника у період снігового колапсу. Адже тоді проблеми із тим, щоб добратися до роботи чи навчання, тернополяни мали впродовж кількох днів. Натомість начальник звітував, що транспорт упродовж 12-14 листопада працював без збоїв.

Обстановка у залі загострювалася, депутати шуміли. Про недовіру Ігорю Мединському висловилися також свободівець Роман Торожнюк і представник фракції БПП Тарас Білан. Роботу керівника управління як вкрай негативну оцінив і член «Самопомочі» Назар Зелінка. Втім, дехто чиновника і захищав.

Ну, будьте справедливі, у нас не така жахлива ситуація із транспортом, як у сусідніх обласних центрах. У нас вже давно не їздять ті страшні бусики, як у Житомирі, наприклад, - каже представник БПП Михайло Ібрагімов.

Довелося захищати свого «патрона» і директору «Тернопільелектротрансу» Андрієві Мастюху. Адже депутати запідозрили управління транспорту у непрозорості управління коштами, які місто отримує від катерів, які у теплу пору року курсують Тернопільським ставом. Словом, емоцій вирували настільки, що Ігор Мединський навіть в один момент не витримав і заявив: «Я готовий написати заяву, як вимагають депутати…». Втримати ситуацію під контролем, а вже стомлених депутатів – у рамках пристойності міський голова Сергій Надал зміг лише завдяки значним зусиллям.

Врешті звіт пана Мединського таки визнали незадовільним. Чиновник пішов, але «лису» шину із собою так і не забрав. Очевидно, продовження «комедії» варто очікувати просто під Новий рік, 30 грудня.

Фото автора і відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео