Тернопільська молодь матиме можливість впливати на політику в Тернополі

unnamed (44)

Завдяки програмно-цільовому методу Тернопільська міська рада розробляє ініціативні програми націлені на кожну сферу людського життя. Молодь міста, долучившись до таких програм матиме змогу втілювати свіжі ідеї та плани в життя і послужитись з користю для міського населення.

Однією з ініціативних програм ТМР є «Програма підтримки сім'ї та молоді», яку розробили минулоріч з розрахунком на три роки. Більшою мірою ця програма націлена на проведення заходів у різних сферах соціалізації для молоді, тобто неформальна освіта,  національно-патріотичне виховання,  тощо.

Відповідальним за реалізацію цієї програми є Управління у справах сім'ї молодіжної політики та спорту, але фактично усі заходи реалізовуватимуться громадськими організаціями, де буде задіяна активна молодь міста.

На сьогоднішній день триває конкурс проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, які реалізовуватимуться у 2017 році. Саме до їхньої реалізації зможе долучитись кожен бажаючий активіст, який є представником офіційно зареєстрованої організації, термін діяльності якої є більше року.

-Щиро сподіваюся, що громадські організації подадуть чимало цікавих та корисних для міста проектів, - коментує ідею конкурсу голова ММР Тернополя Вероніка Дякович. – Ми плануємо, що презентація проектів буде відкритою, тобто кожен бажаючий матиме можливість почути автора проекту, що він мав на меті та задати доцільне запитання.

Прийом конкурсної документації з ідеями здійснюється управлінням сім’ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради щодня (крім вихідних та святкових днів) з 9.00 до 16.00 год. (м. Тернопіль, бульвар Шевченка,1, каб.11).  Кінцевий термін подачі заявок - 5 січня 2017 року.

Перелік необхідних документів для подачі можна знайти на сайті міської ради та у соціальних межах групах молодіжної міської ради.

Вже 12 січня буде оголошено переможців попередньої кваліфікації, а на 16 січня запланована презентація проектів. Остаточне оголошення переможців конкурсу відбудеться 19 січня.

«Програма підтримки сім'ї та молоді» вміщає декілька складових,  однією з яких є сам конкурс проектів. Вже незабаром управлінням у справах сім'ї молодіжної політики та спорту буде сформовано календарний план заходів, який допоможе в реалізації програми, ну а громадські організації, в свою чергу, мають можливість подавати власні пропозиції і правки щодо даних заходів.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео