Віра Олександрович

Тернопільські депутати попросили скасувати «алкогольну» звітність (відео)

Звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 р. за №49 «зі скрипом», але таки ухвалили міські депутати.

На прохання місцевих підприємців таке питання у порядок денний останньої сесії внесла депутат Наталія Шоломейчук. Проте переконати їй своїх колег ніяк не вдавалося. У результаті вона отримала тільки 25 «за», один – «утримався», 12 – «не голосували». Про те, що також відбувалося тоді у залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

[embed]https://youtu.be/fuvdjJm7izY[/embed]

Власне, частину депутатів обурило, що пані Шоломейчук пропонувала уряду скасувати окремі додатки до наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 р. №49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів і порядків їх заповнення».

шолемчук
шолемчук

- Я – «за» те, щоб у місті взагалі продавали менше алкоголю, - каже свободівець Роман Навроцький. – А ви хочете спростити їм звітність…

Проте інші депутати наголошували, що йдеться про додаткову звітність, тобто вона – фактично дублює ту, яку підприємці і так складають. Тому звернення уже надіслали до Кабінету Міністрів України. Щоправда, як в уряді не це відреагували, поки що не відомо.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео