Віра Олександрович

Тернопіль: на фізкультуру – 121 мільйон, на освіту – майже 137 (відео)

unnamed (25)

«Програму розвитку фізичної культури і спорту у Тернополі на 2017-2020 роки» ухвалили міські депутати 16 грудня. І витратити на неї загалом планують 121 млн 310 тис. грн.

Доповідав із цього питання начальник міського управління молоді і спорту Микола Круть. Про те, що також відбувалося на засіданні у п’ятницю, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

- Особливу тривогу викликає низький рівень залучення населення до занять фізичною культурою і спортом, - каже чиновник. – Лише кожен п’ятий школяр і кожен 10-й студент мають належний рівень рухової активності оздоровчої спрямованості, що є одним із найнижчих показників у Європі. Понад половина учнів не може виконати вимогу загальноєвропейських тестів з фізичної підготовленості «Єврофіт».

unnamed (24)
unnamed (24)

Мовляв, саме записані у програму заходи дозволять цю ситуацію виправити. Частково погодилася із цим спортивна активістка і ініціатор руханок у Тернополі Лілія Проць.

[embed]https://youtu.be/h0rLQ_e2xFI[/embed]

Врешті депутати підтримали цю програму 32 голосами «за». Окрім того, того дня ухвалили «Програму розвитку освіти на 2017-2019 роки». Доповідала начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк. У ній врахували ініціативу об'єднання «Самопоміч» щодо оновлення навчальної комп'ютерної техніки у всіх школах міста.

unnamed (26)
unnamed (26)

- Разом із Олегом Ниткою ми зібрали інформацію про стан комп'ютерної техніки в міських навчальних закладах, - каже Назар Зелінка. – Він - плачевний. Практично у всіх школах комп'ютери не відповідають навчальній програмі. Тому ми неодноразово наголошували на необхідності оновлення техніки. Цього разу у програмі на такі цілі передбачили по 2 млн грн щороку.

До речі, загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, - 136 млн 898 тис. грн. Звітувати про виконання обох документів будуть і чиновники, і депутати, які входять у профільну комісію.

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео