На Тернопільщині просуватимуть децентралізацію у різні сфери

1с

На сьогоднішний день Тернопільщина зайняла вагоме місце у плані проведення децентралізації і продовжує впроваджувати нововведення. У прес-службі Віце-премєр-міністра України наголосили, що, в звязку з цим, основним завданням децентралізації в 2017-му стане секторальне просування реформи.

Вже незабаром мешканцям ОТГ, що на Тернопільщині, обіцяють значні зміни в освіті, медицині, системі надання адмінпослуг, земельних відносинах, дорожній інфраструктурі, сфері планування територій.

- Ключовими залишаються питання наповнення місцевих бюджетів, ефективне їх використання, в тому числі в частині освоєння виділених субвенцій для розвитку інфраструктури ОТГ і коштів Державного фонду регіонального розвитку. Маємо максимально координувати зусилля по всій вертикалі влади, починаючи з центральної, і до обласних і районних адміністрацій, місцевого самоврядування, а також - голів ОТГ», - заначив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на нараді з питань децентралізації під головуванням Президента України Петра Порошенка в Одесі за участю представників ОТГ, голів ОДА всіх південних областей.

А також наголосив на тому, що державна допомога громадам, яких вже 366, у 2017 році становитиме: субвенція для ОТГ – 1,5 млрд грн, ДФРР – 3,5 млрд грн, державна підтримка соціально-економічного розвитку громад – 4 млрд грн.

2с

3с

4с

5с

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео