Віра Олександрович

На Тернопіллі підприємці активно погашають борги

Борги

Із початку року податковий борг на Тернопіллі вдалося зменшити на 52,5 млн грн.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Зменшення сум податкового боргу і, відповідно, наповнення бюджетів усіх рівнів залишається одним із пріоритетів роботи фіскальної служби у 2017 році, - зазначає начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Тому зусилля працівників ДФС області спрямовані на активізацію роботи щодо зменшення заборгованості представників бізнесу Тернопілля перед бюджетами і на вжиття заходів щодо упередження виникнення такої заборгованості.

За словами пана Комендата, із початку року податковий борг до зведеного бюджету в абсолютному значенні зменшили на 52,5 млн грн. Тож на початку квітня він становив 280,7 млн грн. До місцевого бюджету сума боргу становить 65,4 млн грн, тобто порівняно із початком року він зменшився на 91,6 млн грн.

За результатами роботи у березні ми забезпечили зменшення податкового боргу до зведеного бюджету на 0,7 млн грн, - каже він.

За три місяці цього року у рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету спрямували 21,1 млн грн, у тому числі, до державного – 13,6 млн грн. Зокрема, у березні до зведеного бюджету сплатили 7 млн грн, із них до державного – 4,5 млн грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео