Орест Сарматський

Це вражає: відомо, скільки ветеранів Другої світової живе на Тернопільщині і як їх відрізнити від «бутафорних»

ветерани

«ТЕРЕНу» вдалося дізнатися точну цифру кількості ветеранів Другої світової війни, які живуть в області.

А спонукало до пошуку такої інформації повідомлення в одному із місцевих Інтернет-видань про те, що тільки у Тернополі проживає

6013 ветеранів Другої світової. Зрештою, формально це так.  І в управлінні соціальної політики міської ради таку цифру дійсно  підтвердили. Але справа у тому, що до згаданої цифри входять учасники бойових дій, члени сімей загиблих вояків, навіть,

переселені під час операції „Вісла” а також ті, до першого січня 1933 року там, де були бойові дії. А ще - учасники

інших військових конфліктів, що були за кордоном, учасники АТО. Одним словом, плутанина. Тому «ТЕРЕН» з інформаційним запитом звернувся до директора обласного департаменту соціального захисту населення Вадима Боярського із проханням назвати лише одну цифру. А саме, скільки ж учасників Другої світової війни нині живе на Тернопільщині. І ось буквально через день / досить оперативно, зважаючи на обсяг і специфіку отримання відповідних даних / ми отримали відповідь. Отож, знайте: у Тернопільській області нині мешкає 763 учасника Другої світової війни.

Запитаєте, а як же бути із ситуацією, коли у певні дні року у кожному райцентрі краю можна побачити до сотні людей різновікових категорій із десятками нагород на грудях? Невже вони всі – учасники Другої світової війни? Тож для того, щоб у вас не виникали певні сумніви у подібній ситуації, варто знати певні моменти, які дозволять відрізнити справжнього ветерана від «бутафорного». А для цього можете скористатися ось такими посиланням у соцмережі: ТУТ і ТУТ.

Ознайомилися? Тепер ви знаєте, де «правдиві» ветерани, а де – просто дідусі й бабусі, які тішаться, що вони нібито належать до певної категорії осіб, котрих щороку стає все менше і менше. Та не дорікаймо їм. Нехай собі живуть. І одні, і інші. Ми ж тепер знаємо, хто є хто. Чи не так?

Фото - відкриті мережі

Вибір читачів за тиждень

Відео