Пивовар Володимир Ярема відкрив секрет, яке пиво краще вживати тернополянам (фото)

На території Козацького острівка, у парку «Топільче», тернополяни могли поринути в розмаїтий світ крафтового пивоваріння, ознайомитись з крафтовим пивом з усіх куточків України. На фестивалі «Фон Вакано Крафт Фест» було представлено пиво з Києва, Львова, Харкова, Івано-Франківська, Тернополя, Закарпаття, Дніпра та з інших міст. Співорганізатор фестивалю і домашній пивовар з міста Козова Володимир Ярема поділився секретами виготовлення пива з Тереном.

- Яке пиво Ви представляєте на фестивалі?

 

- Наше пиво називається “Стара пивниця”. В мене є кафе, називається теж “Стара пивниця” і відповідно так назвав і пиво. На даному фестивалі в мене є пиво, це що я зварив на цей конкурс. І в асортименті є 7-8 сортів. Тут, наприклад, представлені “Медова ніч” – це є пиво з додаванням меду з батькової пасіки і є пиво “Стрийко” – це є класичний мюнхенський рецепт. Тому маємо такий набір пива.

18679154_1341455402604304_222626131_n
18679154_1341455402604304_222626131_n

- Чи довго триває процес виготовлення самого пива?

 

- Варка триває від 5 годин, в залежності від стилю і від того, що ми хочемо зварити. Від 5-ти і фактично, технологічно може тривати і до двох днів. Правда я ще такого сорту не варив. Пізніше йде процес основного бродіння. А найшвидший процес бродіння – це є 20 днів.

18643438_1341455375937640_909950989_n
18643438_1341455375937640_909950989_n

- Що надихає на створення нових сортів пива?

- Що надихає, я не знаю, просто хочеться варити пиво.

18643453_1341455355937642_884202330_n
18643453_1341455355937642_884202330_n

- Перший день фестивалю був з дощовою погодою, чи вплинуло це на кількість відвідувачів фесту?

 

- Перший день фестивалю зіпсувала погода. Ми очікували, що буде 2000-3000 людей. По наших підрахунках відвідало фестиваль 500 людей. Цілий день йшов дощ. На другий день фестивалю ситуація покращилась. Тернополяни задоволені, бо перший раз в Тернополі можна скоштувати стільки видів крафтового пива. Приїхали представники зі всієї України – з Діпра, Києва, Закарпаття, Львова, Рівного.

18622983_1341455342604310_1683509429_n
18622983_1341455342604310_1683509429_n

- Тернополяни полюбляють пиво Опілля, яка реакція на Ваше пиво?

 

- Кажуть, що смачно.

18643826_1341455382604306_1206357767_n
18643826_1341455382604306_1206357767_n

- А де ще в Тернопільській область варять пиво?

- Є Ян Тарнавський – це є тернопільська пивоварння, також є на організаторській дошці представлене бірківське пиво.

- Пивні фестивалі в Україні відбуваються часто?

- Скажімо так, я в процесі пивоваріння познайомився з більшістю цих пивоварів. Ми  зустрілись не тільки сьогодні, ми вже знаємось близько року часу. Відповідно, ми спілкуємось по фестивалях. Минулого року фактично – це був старт фестивалю крафтового пива в Україні. Були невеличкі фестивалі в Запоріжжі і в Києві. Трішки більший фестиваль за Тернопільський відбувся в Франківську. Також було відкриття фестивального сезону у місті Львові, три тижні тому. Наступні фестивалі будуть в Одесі і Харкові, а далі – Київ.

 

18643844_1341455529270958_333494397_n
18643844_1341455529270958_333494397_n

- Яке пиво Ви порадите вживати тернополянам?

 

- Пиво краще вживати добре. Живе пиво – заїжджений термін, він є досить таки специфічний, тому що живим пивом рахується все пиво, яке містить в собі невідфільтровану дріжджову культуру. В мене є живе пиво, яке зберігається пів року.

 

18643531_1341455512604293_562736729_n
18643531_1341455512604293_562736729_n

- Чи можна пиво, яке п’ють тернополяни замінити  на крафтове?

- В мене є мрія зібрати різні види крафтового пива в одному місці, щоб тернополяни могли смакувати якісне пиво.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео