Віра Олександрович

Тернопіль: у депутатів від «Батьківщини» мандати заберуть, але законно (фото)

Депутати3

Депутатів, які пройшли до міськради від «Батьківщини», але, не дослухавшись порад виборців і партійних лідерів, підтримали зміни до Генплану Тернополя, уже виключили із лав політичної сили. На черзі – процедура втрати мандату.

Нагадаємо, скандали і політичні розбірки у лавах двох політичних сил виникли після сесії, що відбулася 24 березня. Тоді у залі раптом вистачило 26 голосів за ухвалення документа, що напередодні викликав значний спротив як у депутатів, так і у громади (про це читайте ТУТ і ТУТприм.). Під час голосування виявилося: четверо представників ВО «Батьківщина» підтримали запропоновані міським головою зміни, натомість кілька партійців ВО «Свобода» не прийшли на засідання, аби те ж рішення не підтримувати. І одні, і другі тоді пішли наперекір вказівкам своїх партійних керівників. Відлуння тих подій ми відчуваємо досі – сесії не відбуваються, під стінами мерії – конфлікти і протистояння. А тим часом сотні тернополян чекають на вирішення своїх питань (про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Гості_початок
Гості_початок

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради і одночасно лідер обласного осередку ВО «Батьківщина» Василь Деревляний визнав: Андрій Артимович, Петро Поврозник і Наталія Шоломейчук порушили партійну дисципліну. Мовляв, за свій негідний вчинок вони навіть не мають права нинішні посади обіймати.

Деревляний_Ф
Деревляний_Ф

- Вони проголосували за Генплан без вказівок виборців. Я прошу вибачення за них. Це для нас – «мінус», - каже пан Деревляний. – Але ж кожному в душу не заглянеш. Усі вони вже не члени партії. Бо у нас таке не підтримується. Ти прийшов від громади – маєш округ, то іди і питай людей. Вони взяли матеріальну допомогу. І не мають права згадувати, що вони – від партії «Батьківщина». Зараз ми радимося зі всіма, бо це є процедура непроста. Будемо робити все, щоб вони не були депутатами.

Але він запевнив, що йтиметься лише про юридично правильні кроки. Адже все можна зробити логічно і законно, хоча це, можливо, відбере трохи більше часу. Натомість дії ВО «Свободи» щодо усунення депутатів, які – навпаки - не голосували за зміни до Генплану, Василю Деревляному не подобаються. Адже це ускладнює життя громаді.

- Так, кожна політична сила має право по-своєму вирішувати такі проблемні питання, але те, що робиться зараз – ненормально, - наголошує він. – Міська рада – орган місцевого самоврядування. Є багато питань, які потрібні для життєдіяльності міста. Щось блокувати, не приходити на засідання – це ненормально…

До слова, чергову сесію Тернопільської міської ради перенесли на п’ятницю, 2 червня. Хоча засідання мало відбутися 25 травня. Проте через Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest-2017», підготовку до Свята останнього дзвінка і відзначення Вознесіння Господнього депутатів вирішили у травні не скликати. Додамо, частина депутатів уже заявила, що готова працювати у будь-якому приміщенні або навіть на міському майдані. Адже востаннє важливі для тернополян рішення вони приймали ще на початку квітня.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео