Оксана Бучко

Тернополяни можуть вдосконалити інтерактивну карту комунального майна (фото)

IMG_9523

Нові ідеї щодо відкритих даних озвучили тернополяни під час бізнес-ланчу у кафе Бункермуз 30 серпня. Розробку інтерактивної карти комунального майна уже завершили за ініціативи Центру громадського контролю «ДІЙ!». Її хочуть оприлюднити на сайті міськради.

На сьогодні усі охочі можуть внести свої пропозиції щодо розміщення інформації на карті. На даний час там можна знайти інформацію про площу об’єкта, договір оренди та вартість майна.

Гості бізнес-ланчу пропонували аналізувати детально ціни об’єктів, щоб на карті було видно реальну ціну за метр квадратний. Також додати дані щодо призначення землі та надходжень від її використання до міського бюджету.

- Карту використовуватимуть у двох режимах, - зазначив один з ініціаторів проекту Максим Макар. – Це доступ до інформації загальних користувачів та право наповнювати карту для працівників міськради. Інформацію оновлюватимуть раз у 2 тижні. Відкриватимуть дані згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 835, якою передбачається відкриття у формі відкритих даних 327 наборів державних даних.

На прикладі карти комунального майна також планують у майбутньому запустити туристичну та  інвестиційну карти. Усіх охочих тернополян запрошують приєднатися до обговорення проекту. Залишати контактні дані можна у Центрі громадського контролю «ДІЙ!» (вул. Чорновола, 1 А, 4 пов., тел. 0976584903).

IMG_9540
IMG_9540

IMG_9535
IMG_9535

IMG_9530
IMG_9530

IMG_9526
IMG_9526

Детальніше про проект Терен писав ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео