Ростислав Фук

На Тернопільщині спростили процедуру виплати допомоги для переселенців

Відповідна допомога призначається на кожного члена сім’ї, відомості про якого включені до Єдиної інформаційної бази даних

Гроші

Із 1 листопада змінили правила оформлення виплат внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Це стосується внутрішніх переселенців, які вперше звертаються за призначенням такої допомоги від держави, повідомляють на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Зокрема, для оформлення виплат ВПО від сьогодні має звертатись одна людина від всієї сімʼї, а не кожен член родини окремо.

Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі 3 тисяч гривень людям з інвалідністю й дітям і 2 тисяч гривень для всіх інших внутрішніх переселенців.

Відповідна допомога призначається на кожного члена сім’ї, відомості про якого включено до Єдиної інформаційної бази даних про ВПО.

Якщо маєте питання щодо таких виплат, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію за коротким номером: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео