Копію відомої чудотворної ікони передали в один із храмів на Тернопільщині (фото, відео)

MVI_2828.MOV.00_00_05_07.Still001

В селі Озерна Зборівського району в місцевому деканальному храмі сьогодні, 1 жовтня - свято. Там відтепер можна побачити копію чудотворної ікони Божої Матері Зарваницької, яка виготовлена за сприяння компанії «Агропродсервіс» та її керівника – мецената Івана Чайківського та освячена під час цьогорічної Загальнонаціональної прощі у Марійському духовному центрі що в селі Зарваниця єпископом-помічником Теодором.

Подія для громади є історично важливою тому, що копія ікони Божої Матері Зарваницької була у нас, але лише як гість. Тобто, вона тут була, відбувалася молитва, а потім її повертали назад до чудотворного місця в Зарваниці. А вже сьогодні ми маємо нагоду отримати в дар копію цієї ікони, яка залишиться тут для цього деканату, - каже отець-декан Озернянського деканату Іван Шкумбатюк.

Компанія «Агропродсервіс» вирішила зробити такий подарунок деканатам саме з нагоди 150-річчя коронації ікони Божої Матері Зарваницької Папою Пієм ІХ.

В компанії було прийнято рішення, подарувати копії ікони Божої Матері Зарваницької 8 деканатам, на яких ми орендуємо сьогодні землі Це у Зборівському, Козівському, Тернопільському, Бережанському, Підгаєцькому районах. Цим ми і хотіли подякувати нашим пайовикам, які ходять у церкву, які моляться, подякувати за ту довіру своєї землі в обробіток, - пояснює меценат Іван Чайківський.

[embed]https://youtu.be/OqOEhD0_uEg[/embed]

Першим деканатом, у якому з’явилася копія чудотворної ікони, став - Озерянський. Приурочили таке свято до Для молоді, яке сьогодні, 1 жовтня, у селі Озерна проводить деканат.

Така подія дуже важлива, тим більше в такий час, адже, в країні війна, депресія, люди виїжджають. І що може людей об’єднати? Об’єднати може віра в Бога, надія на світле майбутнє, - каже директор ПП «Агропродсервіс Ярчівці» Василь Гамрач.

Як розповів отець-декан Іван Шкумбатюк, копія ікони не постійно перебуватиме у деканальному храмі в селі Озерна. Вона мандруватиме всіма парафіями деканату за певним розкладом, аби люди, навіть у найвіддаленіших храмах, змогли помолитися до Матері Божої Зарваницької.

Просто кожна людина за любих обставин може попасти до ікони. Адже, не завжди є можливість потрапити в Зарваницю чи інше відпустове місце, - каже жителька с. Озерна Тетяна Скида.

Та ще 7 копій ікони Матері Божої Зарваницької, які виконані за старою, проте перевіреною роками іконописною технологією, впродовж наступних місяців будуть передані у інші деканальні храми.

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео