Віра Олександрович

За що тернопільський активіст назвав депутатів «шакалами» (фото, відео)

Мартинюк2

Питання №9 - «Про надання в безоплатне користування майна комунальної власності за адресою бульвар Т. Шевченка, 23» тернопільські депутати на сесії 24 жовтня відверто провалили.

Громадська організація «Іскра Надії» подала звернення у міську раду Тернополя із проханням надати їй в безоплатне користування нежитлове приміщення комунальної власності. Йшлося про офіс загальною площею 25,3 кв. м, у тому числі - 8,6 кв. м спільного користування для використання під розміщення громадської організації терміном до 31.12.2018 р.

Мартинюк1
Мартинюк1

До трибуни переконувати політиків пішов голова цієї ГО Олег Мартинюк. Він пояснив депутатам, які люди входять до осередку і якої допомоги вони потребують, адже лікування від гепатиту С – дуже дороге і тривале.

[embed]https://youtu.be/IVOcdBacMyY[/embed]
- «Іскра Надії» - це пацієнтська організація, - каже він. – Ми нічого не заробляємо, а лише допомагаємо один одному. Отримують психологічну і юридичну підтримку, знижки на лабораторні аналізи ті, хто опинився у біді. Гепатит С – це дуже небезпечна і підступна хвороба…
[embed]https://youtu.be/fLhJi94SYKw[/embed]

Але депутатів це не переконало. Більше того, вони пригадали Олегу Мартинюку заборгованість, що раніше виникла за оренду того приміщення. Жодні аргументи із його боку «публіка» не сприйняла. Голосування було таким: із 28 присутніх «за» були лише 14 (див. фото – прим.). Відтак Олег Мартинюк покинув залу вкрай розчарований.

- Пане Олеже, ми щось придумаємо до наступної сесії, - мовив йому услід, заспокоюючи, міський голова Сергій Надал.

Голосування_Мартинюк
Голосування_Мартинюк

Після цього Олег Мартинюк на своїй сторінці у Facebook написав таке: «Якесь сум'яття у мене на думці... Ложечки, може, із часом і знайдуться, та осад залишиться. Позиція - «НЕ ГОЛОСУВАВ», це позиція шакала. Так і знайте. Тепер маю дилему: везти чи не везти із собою підготовлену презентацію-буклет. Якось без адреси - не тойво…»

Скрін
Скрін

Нагадаємо, у сесійній залі того дня ухвалили чимало цікавих питань - читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео