/ //Львівських свиней годують пивною макухою та вмикають їм класичну музику (Агро-новини)

21 Жовтня 2018, Неділя


Для тернопільських пенсіонерів впровадили новітню технологію

20 Жовтня 2018, Субота


Погода
З Трифона, Пелагеї – холоднішатиме

Відео
Страшна аварія забрала життя відомої гумористки (відео)

Про кукурудзу, яку можна вирощувати у будь-яких умовах, розповіли на чемпіонаті поблизу Тернополя

Фотофакт
На одного завидного холостяка у Тернополі стало менше (фотофакт)

Анонс
Тернополянам пропонують драматичний листопад

Фоторепортаж
Рятувальники на Тернопільщині показали пожежу в кімнаті гуртожитку (фоторепортаж)

На яких вулицях поменшало сухого листя

Стійкі до посухи гібриди кукурудзи від компанії RAGT Semences пропонують аграріям Тернопільщини

Агресія та погрози – реакція на ймовірність повернення Почаївської лаври УПЦ КП

Тернополянам на замітку: найдешевша пляшка горілки тепер коштує понад 89 грн

Гібриди кукурудзи, які можна висівати і у холодну пору, представили на Тернопільщині спеціалісти Syngenta

Виробники гречки приречені на банкрутство — фермер (Агро-новини)

Агрономи від Brevant seeds порадили ідеальні для Тернопільщини гібриди кукурудзи

Фоторепортаж
Модерністичний метал Тернополя (фоторепортаж)

Одна зі шкіл на Тернопільщині готується до сезону холодів (фото)

Тернопільщина: запис – по телефону, а розмова – сам-на-сам

Технології для розвитку дітей з особливими потребами представили у Тернополі

У Тернополі водій порушуючи правила дорожнього руху, попався на наркотиках

Відео
З-понад 100 гібридів кукурудзи вибрали найкращий (відео)

Чим живе форпост «руського міра» на Тернопільщині (фото)

Відео
Лікар із Тернополя: «Собак вакцинують, бо вони – породисті, а дітей не щеплять» (відео, фото)

Це цікаво
20 жовтня в історії Тернопільщини

Фоторепортаж
Чемпіони Гусятинщини отримали золоті медалі (фоторепортаж)

Фоторепортаж
На Тернопільщині відкрили новий пасторальний рік (фоторепортаж)

У Кременці влаштували еко-подію (фото)

Фоторепортаж
Тернопільські футболісти зіграли матч на честь 40-річчя «Ниви» (фоторепортаж)

19 Жовтня 2018, П’ятниця


Погода
Сергій зиму починає

Відео
Чемпіонат, тривалістю в півроку, завершився на Тернопільщині (відео)

Опалювальний сезон у Тернополі може початися зі скандалу

22 жовтня стартує голосування за проекти «Громадського бюджету Тернополя»

Фоторепортаж
У Тернополі взялися за чистоту у підвалах (фотофакт)

Фоторепортаж
У Тернополі заасфальтували заїзд до будинку (фоторепортаж)

Тернополянам на замітку: 10 принципів здорового харчування

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

На Тернопільщині за один день було ліквідовано 8 пожеж у природних екосистемах

Що чекає тернополян на вихідних?

Хвилинка грамотності для тернополян: викорінюємо російське. Частина 3 (фото)

Відео Фоторепортаж
Тернополян переконували: краще заплатити 200-300 гривень за вакцину, ніж 2 тисячі – за ліки від грипу (фото, відео)

Фоторепортаж
Чортків славиться своїми історичними пам’ятками (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Слідчий поліції попався на хабарі (фоторепортаж)

Відео
Кір не відступає – ця вірусна інфекція на Тернопільщині вже побила всі рекорди (фото, відео)

Фоторепортаж
Чому Тернопільщиною варто подорожувати восени? (фоторепортаж)

На Збаражчині з магазину вкрали елітний алкоголь

Вперше за три сезони Україна збільшила експорт кавунів (Агро-новини)

Фотофакт
У Тернополі лагодять сходи у багатоповерхівках (фотофакт)

Фоторепортаж
Діти та вчителі двох тернопільських шкіл долучились до благодійності (фоторепортаж)

«Герой сучасності, воїн добра»: друзі згадують загиблого героя Віктора Гурняка (фото)

Вчителька з Тернопільщини виграла скандальний суд (фото)

Фоторепортаж
По крихтах у Бучачі збирають особливу пам’ятку (фото)

Жителю Тернопільщини у столиці встановили механічне серце

У райдержадміністрації пояснили причину гучних звуків у небі над Тернопільщиною

Львівських свиней годують пивною макухою та вмикають їм класичну музику (Агро-новини)

На фермі у Львівській області вирощують “пивних свиней”. Львівський ресторан-пивоварня придумав цікаве економічне рішення – відходи від виготовлення пива повертаються на кухню закладу через рік у вигляді стейків, пише “Агро-Центр”.

Все, чим харчуються свині на незвичній фермі – це макуха від пива. Фермери кажуть, що такий підхід надає м’ясу особливий м’який смак. Крім цього, на фермі є ще декілька особливостей:

“У нас тут певні правила. Наприклад, працівники ферми не повинні голосно кричати, лаятися або палити біля свиней. Це все під забороною”, – розповідають на фермі.

Свині весь час проводять на свіжому повітрі: у них є пасовища. Такий рухливий спосіб життя збільшує кількість м’яса, а не жиру.

Особливість львівської свинини ще й у тому, що вона не містить ні грама хімії. Свині не хворіють, тому що немає чужих людей і вільного доступу до ферми і жорстко підтримуються санітарні норми.

Місцевим свинкам навіть ставлять класичну музику – кажуть, тварини на неї добре реагують.

За матеріалами hyser.com.ua

Китайці вивели поросят з генами мишей

Фахівці Китайської академії наук в Пекіні повідомили про появу перших поросят з генами мишей, отриманих методом генного редагування CRISPR-Cas9. Вони відрізняються від своїх нормальних побратимів зниженим вмістом жиру, пише “Агро-Центр”.

Вчені реорганізували гени поросят, щоб допомогти їм посилити процес спалювання жиру. У природі свині позбавлені гена UPC1, який є у інших ссавців і який допомагає їм регулювати температуру тіла. За допомогою технології CRISPR пекінські фахівці взяли ген UPC1 у мишей і помістили його в свинячі ембріони, які потім імплантували тринадцяти свиноматкам. Троє з них завагітніли і народили 12 поросят.

Одного разу ця технологія дасть виробникам тваринницької продукції можливість заощадити мільйони доларів в процесі виробництва свинини. В сучасних умовах фермери змушені витрачати ці гроші на опалення і відгодівлю свиней, щоб вони не мерзли взимку. Якщо вивести тварин, які могли б ефективніше контролювати температуру тіла, можна буде знизити частину витрат.

Яке м’ясо таких поросят на смак, поки невідомо (хоча вчені спеціально відібрали породу, яка славиться якістю свого м’яса), але, за словами дослідників, воно буде більш пісним, оскільки жировий прошарок народжених поросят на 24% менше, ніж у звичайних свиней.

З точки зору генетики це значне наукове досягнення. Але чи будуть споживачі готові їсти м’ясо генетично модифікованих свиней, залишається під питанням. Як в Китаї, так і в США і Європі громадська думка налаштована скептично по відношенню до генетично модифікованих продуктів.

За матеріалами hightech

Фермери лазерами відлякують птахів

В США фермери знайшли вирішення проблем з птахами, які завдають збитки їх врожаю. Так, в штаті Орегон вже починають встановлювати лазери, які дозволяють зекономити мільйони доларів за рік, пише “Агро-Центр”.

Одним з перших новітні технології почав використовувати Джастін Медурі – він вирощує чорниці на своїй фермі. Через птахів, які знищують врожай, він щорічно втрачав чверть врожаю, що становить близько 100 тисяч доларів США. В штаті Орегон чимало фермерів, які вирощують чорниці, тому за приблизними оцінками регіон втрачає близько 11 мільйонів доларів на рік через птахів.

140

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора