Тетяна Бакай

«Просять надіслати знову»: тернополянка виготовляє джерки для воїнів (відео)

Це сушене м’ясо зі спеціями, яке має поживний склад та дуже зручне у вживанні в екстремальних умовах на бойових позиціях

Джерки для ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення виготовляє тернополянка Оксана Содомора. Це сушене м’ясо зі спеціями, яке має поживний склад та дуже зручне у вживанні в екстремальних умовах на бойових позиціях. Готувати ці смаколики волонтерку надихнуло бажання бути чимось корисною бійцям, які дуже люблять джерки і чекають на них. 

Вони ситні, смачні і нагадують, так би мовити мʼясну “тараньку”. Хто з хлопців пробує, то просять знову надіслати», – розповідає Оксана Содомора. 

Процес виготовлення джерок є багатогранним та вимагає чимало часу та зусиль. Робити їх вдається завдяки донатам на придбання продуктів. 

По-перше, я відкриваю збори, шукаю, де дешевше та якісне мʼясо. Потім мию його, нарізаю, мариную і сушу в спеціальних дегідраторах. Воно сушиться орієнтовно 16 годин, – жінка описує процес приготування.

Запити на джерки від військових є постійно, адже це дуже хороший та швидкий перекус. Зазвичай Оксана Содомора передає сушене мʼясо рідним захисників, або ж місцевим волонтерам, які й доставляють його на передову. 

Це забирає звісно весь мій час, але я дякую Богу, що маю таку можливість бути корисною. Кожен робить те, що може і я думаю, що такою маленькою справою ми наближаємо Перемогу, – зазначає Оксана Содомора. 

На виготовлення джерок постійно потрібні кошти. То ж всі охочі можуть допомогти донатами. Всю інформацію про збір коштів волонтерка розміщує у своїх соцмережах

Окрім, джерок жінка робить пастилу та шоколадні вироби з керобу. Такі солодощі – на любителів. І якщо у військових з'являється такий запит, передає їм й такі смаколики.

Задонатити на придбання джерок можна за реквізитами:

5168752080538542 

Фото, відео Руслана Жирова 

Вибір читачів за тиждень

Відео