Віра Олександрович

Чого добиваються депутати Тернопільської обласної ради? (фото)

Обласна рада

Шансу «попіаритися» перед виборцями не захотіли втрачати сьогодні, 24 листопада, депутати Тернопільської обласної ради. А тому традиційно - розпочали засідання політичними заявами.

Про найцікавіше, що відбувалося у залі засідань, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Першим до трибуни пішов уповноважений представник фракції «Об’єднання «Самопоміч» Віталій Фидрин. Він говорив про неприпустимість нині, коли минає вже 4-й рік після Революції Гідності, проявів корупції, контрабанди, а також - доведення народу до зубожіння, Відтак, політик завершив свій спіч словами: «Найтемніша ніч - перед світанком».

Уповноважений представник фракції «Громадський рух «Народний контроль» Володимир Болєщук підтримав колегу. Але наголос у своєму виступі зробив на недоліках проведення реформи децентралізації у нашій області. Окрім того, він наполягав на необхідності створення робочих місць в області, особливо – у селах. Відтак, закликав керівників краю провести «круглий стіл» щодо пошуку рішення цього питання.

Болєщук
Болєщук

- Де будуть робочі місця, там будуть перспективні, спроможні громади, - підсумував Володимир Болєщук.

Від фракції «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» виступила Надія Заріцька. Вона зачитала звернення громади села Стінка, щодо будівництва дороги. Нагадаємо, представники цього села приїздили на 1-ше засідання сесії (читайте ТУТ прим.), але результату це не дало. Ось тому люди звернулися по допомогу до депутата.

Заріцька
Заріцька

Уповноважений представник фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Любомир Білик політичних заяв не робив, а лише з місця - закликав колег до «оперативної, конструктивної, плідної роботи».

Але іншим було що сказати. Тому до трибуни пішов уповноважений представник фракції «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Олег Сиротюк. Він багато говорив про те, що після пролитої крові на Майдані і на сході України «…нинішня влада діє ще гірше, ніж влада Януковича».

- Згідно із ухваленими нещодавно документами, посади керівників органів виконавчої влади - виведені із числа посад державної служби і присяги, - каже він. – Тобто їх призначатиме Президент і вже не буде ніяких конкурсів.

Уповноважений представник фракції «Громадянська позиція Лариса Римар також віддала шану пам’яті загиблих героїв і закликала усіх перед загрозою північного ворога бути єдиними.

- Радикальна партія сьогодні буде підтримувати усі конструктивні рішення, - запевнив після емоційного початку уповноважений представник фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» Богдан Яциковський. – Але я закликаю обласну раду дати оцінку тим відомим подіям, що сталися нещодавно на державному кордоні.

Яциковський
Яциковський

Окрім того, він закликав усіх депутатів відвідувати своїх виборців. А ще закликав обласну раду дати оцінку деяким подіям із захопленням державного кордону.

сесія4
сесія4

Втім, на цьому етапі «мирні» відносини між партійцями і припинилися. Часом загострення у залі набували такої сили, що видавалося – ось-ось почнеться бійка. А доказом того, що нашим депутатам домовитися у деяких питаннях просто неможливо, стало ухвалення відкладених минулого разу політичних звернень до влади. Але про це докладно - читайте згодом.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео