Віра Олександрович

Отакої: у Тернополі більше немає «Палацу Кіно» (фото)

kino

Найменування комунального підприємства «Палац Кіно» Тернопільської міської ради міські депутати погодилися змінити на КП «Тернопільська кінокомісія». Англійською мовою це звучить так - Communal Enterprise «Ternopil filmcommission».

Так-так, насамперед йдеться про усім відоме приміщення на вул. І.Франка, 8 – колишній дитячий кінотеатр. Доповідав із питання «Про зміну найменування комунального підприємства» начальник міського управління культури і мистецтв Олександр Смик. І більшість депутатів на його пропозицію погодилася.

Голосування_Кінопалац
Голосування_Кінопалац

Втім, політики не лише змінили назву комунального підприємства, а й затвердити його Статут - у новій редакції.

Цитуємо найцікавіше:

- комунальне підприємство підзвітне і підконтрольне Тернопільській міській раді і підпорядковане виконавчому комітету міської ради, міському голові та управлінню культури і мистецтв Тернопільської міської ради (далі - Уповноважений орган);

- комунальне підприємство є юридичною особою із правами та обов’язками, передбаченими чинним законодавством, має відокремлене майно, самостійний баланс, кошторис доходів і видатків, рахунки в банках, печатку із своїм найменуванням і кодом ЄДРПОУ, бланки і штампи із реквізитами, інші атрибути юрособи;

- основною метою діяльності комунального підприємства є будь-яка не заборонена чинним законодавством України господарська діяльність в інтересах громади міста, спрямована для досягнення економічних і соціальних результатів із метою одержання прибутку, участь у реалізації соціально-економічної політики міста, популяризація Тернопільського регіону як привабливих локацій для кінозйомок, а також ефективне використання потенціалу місцевої сервісної індустрії в галузі кінематографії.

Що цікаво, КП сприятиме відродженню національної кінематографії, пропагуванню кращих творів вітчизняного і світового кіно; братиме участь у створенні умов для виробництва усіх видів (документального, ігрового, анімаційного, наукового та іншого) і жанрів українського кіно, мультиплікації, кліпів, відеороликів, промороликів.

Депутати8
Депутати8

Статутний капітал КП - 619 056,43 грн. Це - вартість будівлі і основних засобів. До компетенції Тернопільської міської ради, як «засновника», належить визначення основних напрямів діяльності КП і призначення та звільнення директора. А припинити діяльність КП можна буде шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення тощо) або шляхом ліквідації за рішенням «засновника», суду тощо.

Йшлося на сесії міської ради 2 лютого також про таке - читайте ТУТТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео