Мільйон на двох – сума застави для підозрюваних у торгівлі людьми

zgvaltuvannya-ditini-Izmailska-prokuratura

Тримання під вартою із правом внесення застави - таку міру запобіжного заходу суд обрав двом підозрюваним, які займалися торгівлею людьми. Вийти на волю обидва фігуранта кримінального провадження можуть лише при умові внесення застави у розмірі півмільйона гривень кожен.

Нагадаємо, що працівники відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми в Тернопільській області затримали двох студентів Тернопільського вишу, які займалися торгівлею людьми. Чоловік та жінка (двадцяти та двадцяти одного року відповідно) через мережу інтернет розшукували дівчат, які погоджувалися виїжджати у Туреччину або АОЕ на роботу повіями.

За попередніми даними, «роботодавці» уже встигли відправити на заробітки близько п'яти дівчат. Ще двох вони планували посадити на літак 15 лютого. Саме перед вильотом молодих заробітчанок зупинили оперативники, пише Досьє 102.

У ході слідства стало відомо, що у сітку торговців людьми потрапили жінки з Тернопільщини, Львівщини, Хмельниччини, Рівного, Вінниччини та Запоріжжя.

Наразі обидва підозрюваних перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Їм інкримінують статтю 149 частина 2 Кримінального кодексу України – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Проте на час розгляду кримінального провадження вони мають шанс вийти під заставу.

Вибір читачів за тиждень

Відео