Тамара Коблик

Військового з Тернопільщини нагородили почесною відзнакою

Володимира війна застала в Польщі, та, не дивлячись ні на що, в перші дні повномасштабного вторгнення росії, він повернувся на рідну землю і став на її захист

Володимира Гавришківа, військового з Підволочиської громади, нагородили почесною відзнакою «Хрест 54 ОМБР». Військовий отримав її за видатну особисту хоробрість, відвагу, стійкість та рішучість при виконанні військового обов’язку. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Зі слів сестри Володимира пані Надії Нізьо, Володимира війна застала в Польщі, та, не дивлячись ні на що, в перші дні повномасштабного вторгнення росії, він повернувся на рідну землю.

28 лютого 2022 року, героя зарахували до лав ТРО, де він сумлінно виконував завдання, пізніше його прийняли до лав ЗСУ. Спочатку Володимир охороняв кордон біля Білорусії (до січня 2023 року), потім був переправлений на Бахмутський напрямок, де героїчно захищав рідну державу.

Сестра Надія разом із чоловіком збирали кошти на телевізійний приціл, все необхідне для несення військової служби, з цим допомагали небайдужі мешканці селища Підволочиськ, а також місцеві волонтери.

11 квітня Володимир був контужений, після чого за кілька днів знову відправився на передову. Пані Надія каже, що завжди тішиться, як дзвонить її брат, він часто повторює: «Хто, як не я»… Адже Володимир втратив на війні вже багато своїх побратимів, з них і мешканці нашого селища… - йдеться у повідомленні на сторінці Підволочиської громади.

Фото зі сторінки Підволочиської громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео