Орест Сарматський

Аграрії забезпечені добривами під весняно-польові роботи на 60% (Агро-новини)

лют2702

Сільськогосподарськими підприємствами закуплено 470 тис. т міндобрив у перерахунку на поживні речовини, з них азотних — 346,3 тис. Т.

Про це пише agropolit.com із посиланням на сайт Інституту охорони грунтів НААН.

2702
2702

Враховуючи перехідні залишки, вся наявність на весняно-літні польові роботи становить 600 тис. т міндобрив у перерахунку на поживні речовини, з них азотних — 439,3 тис. т. Забезпеченість добривами всього по Україні становить 60%, з них азотними — 63%. Найвища забезпеченість, звичайно, у Вінницькій області (92%), найнижча — в Луганській (29%) і чомусь у Кіровоградській (теж 29%).

Цього року Держгеокадастр готовий до запуску єдиної системи геоданих

Державне агентство з питань геодезії, картографії і кадастру України (Держгеокадастр) за фінансової та технічної підтримки уряду Японії і японського агентства з міжнародного співробітництва (JICA) готове до впровадження Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД) в Україні вже в 2018 році, однак для запуску проекту необхідне прийняття Верховною Радою України відповідного законопроекту. Про це повідомила на презентації керівник проекту по створенню проекту НІГД, перший заступник голови Держгеокадастра Людмила Шемелинець, передає agropolit.com.

2701
2701

Найближчі кілька років виробництво сої в Україні зростатиме

Попри деяке скорочення в 2017 році обсягу виробництва соєвих бобів Україні, в найближчі роки тенденція поступального зростання виробництва олійної продовжиться. Про це повідомляє apk-inform.com.

Такий прогноз в своєму виступі на другій міжнародній конференції «Українська соя: органічна і традиційна» озвучив президент Української асоціації виробників і переробників сої Віктор Тимченко.

2703
2703

Зокрема, нагадав експерт, після декількох років зростання в 2017 р обсяги виробництва соєвих бобів в Україні знизилися до 3,89 млн. тонн у порівнянні з майже 4,28 млн. тонн роком раніше.

Вибір читачів за тиждень

Відео