Ростислав Фук

Банка білих грибів, «індєєц» і броня: НАБУ оприлюднило записи вимагання коштів у підприємця з Тернополя (відео)

Затриманим тернопільським посадовцям вже оголосили підозри і найближчим часом суд має обрати запобіжний захід

Голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації оголосили підозри. Про це повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України.

Нагадаємо, 26 червня #НАБУ і #САП повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації, які вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за підписання комунальним підприємством Тернопільської обласної ради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів. За ці кошти вони також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Дії підозрюваних кваліфіковано за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Як вимагалась неправомірна вигода, хто такий «індєєц», до чого тут броня, білі гриби і чому куріння шкодить здоров`ю – дивіться у відео:

Упродовж двох діб підозрюваним мають обрати запобіжний захід. Ймовірно, це буде тримання під вартою з можливістю внесення застави.

На ситуацію відреагувала пресслужба ВО «Сводоба», до якої належить голова Тернопільської облради.

У об'єднанні говорять про політичну розправу за принципову позицію і зазначають, що останнім часом голова Тернопільської облради отримував багато погроз з боку агресивних активістів московського патріархату через свою активну позицію щодо заборони діяльності московського патріархату в Україні і передачі Почаївської лаври з рук московського патріархату на баланс Тернопільської територіальної громади. Голові надходили наполегливі «рекомендації» від окремих можновладців з вимогами не виносити цих питань на публічне обговорення та сесію Тернопільської обласної ради. 

Фото, відео НАБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео