Віра Олександрович

Усе про гроші і майно тернопільських депутатів дізнаємося після 1 квітня (фото)

Депутати5

Депутатів Тернопільської обласної ради закликали вчасно підготуватися і належно пройти черговий етап електронного декларування в Україні.

Нагадаємо, звітувати про майно і доходи громадяни нашої держави почали ще із 1 січня 2018 року. Завершиться цей період у 2018-му 2 травня (читайте ТУТ і ТУТ прим.). Проте е-декларації за 2017 рік від осіб, уповноважених на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, прийматимуть лише до кінця березня.

- Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єкти декларування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством, - наголошує керівник найвищого представницького органу краю Віктор Овчарук. – Заповнити її треба на офіційному веб-сайті Національного агентства.

Овчарук
Овчарук

Законодавець передбачив усе, аби полегшити процес е-декларування. Так, ознайомитися із навчальним відео щодо зміни електронного цифрового підпису можна ТУТ. Рекомендації для роботи із Єдиним державним реєстром декларацій розмістили ТУТ. Натомість із навчальним відео щодо заповнення електронних декларацій і повідомлення про суттєві зміни в майновому стані можна ознайомитися ТУТ.

- Також на офіційному сайті обласної ради, в рубриці «Запобігання проявам корупції» можна ознайомитися із антикорупційним законодавством і Методологією оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, - нагадує Віктор Овчарук.

Депутати4
Депутати4

Принагідно очільник нагадав депутатам і про необхідність звітування перед виборцями про діяльність за минулий період.

- Ви повинні прозвітувати і поінформувати про це обласну раду, - говорить Віктор Овчарук. – Власне, звіти про свою роботу ви можете подавати для розміщення на офіційному сайті обласної ради, як це передбачили у регламенті нашого органу самоврядування.

Депутати3
Депутати3

Депутати2
Депутати2

Додам, ці оголошення прозвучали на початку першого засідання 8-ї сесії обласної ради. Депутати у вівторок, 13 березня, ухвалили звернення до керівництва країни щодо засудження подій 3 березня під Верховною Радою. Окрім того, погодили порядок денний із майже 50-ти питань. Їх планують розглянути на другому засіданні. Дату продовження роботи ради пообіцяли вказати незабаром (про те, що також відбувалося на засіданні, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Довідка

Для подання декларації суб’єкт декларування має використовувати особистий ключ електронного цифрового підпису. У разі виникнення проблем технічного характеру можна звернутися до служби технічної підтримки Національного агентства з питань запобігання корупції за номером телефону: (044) 200-06-94 або за адресою електронної пошти: support@nazk.gov.ua. Також поради щодо заповнення е-декларацій можна отримати за телефоном (044) 200-08-29.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео