Віра Олександрович

Віктор Орнатовський: «Звіт про доходи у 2017 році чекаємо лише до 2 травня»

ДФС_зима2

Фахівці ДФС Тернопільщини влаштували семінар-навчання для працівників управлінь соціального захисту населення. Розмова була актуальною, адже останнім часом територіальні органи ДФС припинили отримання запитів, що надходили від органів соціального захисту населення.

Провели цей захід у Регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Тему для навчання обрали невипадково: «Взаємодія із територіальними органами ДФС у Тернопільській області щодо надання інформації про доходи осіб з Державного реєстру фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку». Перед присутніми виступили представники Головного управління ДФС у Тернопільській області, зокрема начальник відділу обслуговування платників Руслан Крисоватий і головний державний ревізор-інспектор управління податків і зборів з фізичних осіб Віктор Орнатовський. Головними слухачами семінару були начальники відділів із питань призначення державних допомог управління соцзахисту населення.

- Із 2 жовтня 2017 року у штатному режимі забезпечили можливість формування і подання органами соціального захисту населення до ДФС України запитів на отримання інформації із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про доходи (або відсутність доходів) фізичних осіб, які звернулися за призначенням державної допомоги і житлових субсидій, - каже Руслан Крисоватий. – Тому територіальні органи ДФС припинили отримання запитів, що надходили від органів соціального захисту населення. Інформаційна взаємодія між ДФС і органами соцзахисту населення тепер здійснюється лише на центральному рівні.

Віктор Орнатовський принагідно нагадав присутнім про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2017 році. Громадянам необхідно подати декларацію про отримані доходи до 2 травня 2018 року. А ось декларацію для отримання податкової знижки можна подавати до кінця поточного року. Порядок її отримання фіскали також озвучили на заході.

Фото автора

Довідка. Номер телефону відділу обслуговування платників - (0352) 43-46-33.

Вибір читачів за тиждень

Відео