Віра Олександрович

Ігор Комендат: «Не платите зарплату працівникам? То - ми йдемо до вас»

Комендат1

Детінізація ринку праці – акцент у роботі фахівців фіскальної служби Тернопільщини. Тому вони нині здійснюють перевірки суб'єктів господарської діяльності.

Окрім того, у нашому краї працюють комісії і робочі групи із питань легалізації та погашення заборгованості у зарплаті у складі представників органів ДФС, виконавчої влади і місцевого самоврядування. Експерти також проводять роз'яснювальну роботу із працедавцями, які виплачують зарплату нижче законодавчо встановленого рівня (про це «Терен» уже писав ТУТ і ТУТприм.).

Нагадаємо, торік працівники Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області із метою вжиття заходів щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення на спільних із органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 56 підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску (ЄСВ).

 - За наслідками цієї роботи у 2017 році на 55-ти підприємствах ліквідували заборгованість із зарплати. Загалом йдеться про майже 11 млн грн, - каже начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. – Податку на доходи фізичних осіб додатково надійшло майже 1,7 млн грн, а ЄСВ - понад 1,7 млн грн. Також ми провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 153-х підприємств. За її наслідками, на 152-х - погасили заборгованість із зарплати (понад 5 млн грн), сплатили майже 2,9 млн грн податку на доходи фізосіб і понад 12,6 млн грн - ЄСВ.

Від початку цього року працівники територіальних органів ДФС в області на спільних зі співробітниками органів місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 4-х підприємств. Усі вони допустили заборгованість із виплати зарплати, податку на доходи фізосіб і ЄСВ.

 - Відтак на всіх підприємствах ліквідували заборгованість із виплати зарплати - на суму 106,8 тис. грн, із податку на доходи фізосіб - на суму 2,4 тис. грн, а також із ЄСВ - на суму 0,7 тис. грн, - уточнює головний фіскал краю.

Крім того, індивідуальну роз’яснювальну роботу провели із керівниками 29 підприємств. За її наслідками на 27-ми підприємствах людям виплатили 414,9 тис. грн заборгованої платні, а також передали до бюджету 174,4 тис. грн податку на доходи фізосіб і 108,3 тис. грн - ЄСВ.

 - Наші працівники спільно із працівниками органів місцевої влади встановили постійний контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці, - наголошує Ігор Комендат. - У 2018 році на засіданнях комісій заслухали керівників 77 підприємств і організацій, де виплачували мінімальному зарплату чи нижче мінімальної. Відтак на 73 підприємствах підвищили рівень виплати платні. Тож до бюджету надійшло 154,6 тис. грн податку на доходи фізосіб і 203,1 тис. грн ЄСВ.

До того ж, роз’яснювальну роботу із аналогічних питань провели на 224 підприємствах і в організаціях області. Врешті на 213-ти із них підвищили рівень виплати зарплати. Внаслідок цього до бюджету надійшло 706 тис. грн податку на доходи фізосіб і 865,9 тис. грн ЄСВ.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео