На Замковій горі у Кременці орудують «чорні археологи» (фотофакт)

археологи1

Звернутися у поліцію були змушені працівники Кременецького краєзнавчого музею після того, як знайшли докази діяльності «чорних археологів» на Замковій горі. Про те, що на території історичної пам’ятки проводили незаконні розкопки повідомили туристи, які знайшли уламки древнього посуду. Та це, очевидно, не те, що хотіли знайти шукачі.

«Сьогодні працівники нашого музею здійснили експедицію на Замкову гору. Вчора від туристів нашого міста надійшла інформація про знайдені предмети, серед яких багато уламків кераміки, а саме посуду та кахлю. На вказаному місці працівники сьогодні виявили декілька десятків керамічних предметів та кісток, а також велику ділянку, яку імовірно перекопали незаконні археологи. Ділянка вражаючих масштабів, в наслідок розкопів повалені та знищенні великі дерева. Про виявленні обставини було повідомлено директорів Кременецько-Почаївського ДІАЗу та НПП «Кременецькі гори». З відповідною заявою директор Кременецького краєзнавчого музею звернувся до правоохоронних органів» – повідомляють на сторінці Кременецького краєзнавчого музею у Фейсбук.

археологи
археологи

археологи2
археологи2

До слова, Кременець, як одне із найдревніших міст України, завжди вабив до себе не лише наукові археологічні експедиції. Як розповідають у місті – чимало пошуків «чорних археологів» були успішними і суттєво покращили їх матеріальне становище.

Фото Кременецького краєзнавчого музею

Вибір читачів за тиждень

Відео