Віра Олександрович

Відомому забудовнику віддадуть півгектара біля Тернопільського ставу (відео)

Основне

На вулиці Білецькій у Тернополі замість старої приватної забудови скоро може «вирости» новий розважального-оздоровчий комплекс.

Проект рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,4194 га для обслуговування викупленої будівлі із перебудовою і будівництва розважального-оздоровчого комплексу із закладом громадського харчування та житловими приміщеннями за адресою вул. Білецька, 34 приватному підприємству «Креатор-Буд» уже можна переглянути на сайті міської ради (ТУТ).

Кібляр
Кібляр

Автором цієї пропозиції є начальник відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради Віктор Кібляр. У цьому немає нічого дивного, адже саме цей чиновник готує усі так звані земельні питання на сесію. І зазвичай ухвалюють депутати їх швидко.

[embed]https://youtu.be/DVl0JKWHHTc[/embed]

Цього разу пан Кібляр проситиме депутатів дати дозвіл приватному підприємству «Креатор-Буд» на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду терміном на 10 років. Як відомо, у Тернополі таку схему із землею застосовують часто: спершу – в оренду, а потім – у власність. Як видно на карті Google, новий розважального-оздоровчий комплекс, швидше за все, постане на місці старої приватної забудови, причому на відрізку, що поруч із парком ім. Т. Шевченка і Тернопільським ставом.

Карта
Карта

Нагадаємо, «Креатор-Буд» - один із найбільших тернопільських забудовників і нині споруджує жило у різних куточках Тернополя, а також – у Києві. Причому освоєння землі цим підприємством не завжди проходить без проблем. Варто згадати бодай забудову за пляжем «Дальнім» у нашому місті. Однак попри спротив активістів, ту новобудову уже завершують.

До речі, коли саме відбудеться наступна сесія міської ради, поки що теж ніхто не знає. Втім, у порядку денному, схоже, буде багато цікавих питань (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео