Віра Олександрович

У Тернополі скоро буде вулиця Василя Сліпака (відео)

Сліпак

Проект рішення «Про найменування вулиці» уже виставили на сайт Тернопільської міської ради. Його автором є головний архітектор міста Василь Бесага.

Саме там у тексті йдеться про вірогідну появу у житловому районі «Південний» вулиці Василя Сліпака. Депутатам залишиться лише проголосувати. І якщо вони не будуть «за», то їх точно ніхто у Тернополі не зрозуміє.

Мерія3
Мерія3

Цитуємо проект рішення: «Із метою впорядкування назв вулиць, проспектів, бульварів, провулків, площ у Тернополі, розглянувши депутатське звернення та рішення міської ради від 02.02.2018 р. за №7/22/6, керуючись Законами України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних і святкових дат, назв і дат історичних подій» від 24.05.2012 р., «Про місцеве самоврядування в Україні» та Постановою Кабінету Міністрів від 24.10.2012 р. за №989  «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», враховуючи висновки постійних комісій міської ради  з питань містобудування, з гуманітарних питань, міська рада вирішила: присвоїти вулиці «Проектна-210» у житловому районі «Південний» назву «В. Сліпака».

Окрім того, на тій же сесії, очевидно, розглянуть питання «Про присвоєння назви провулку Генерала М. Тарнавського». Автором теж є Василь Бесага. Але причини для змін дещо інші: «…розглянувши звернення ТОВ «Тернопільбуд», подані документи і матеріали, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні… присвоїти назву провулку, утвореному у результаті будівництва житлового кварталу, обмеженого вулицями Київською і Генерала М. Тарнавського - «провулок Генерала М. Тарнавського».

Контроль за виконанням обох рішень у разі їх ухвалення покладуть на постійні комісії міської ради із питань містобудування і гуманітарних питань.

[embed]https://youtu.be/ZNrROFlxQxA[/embed]

Довідка. Василь Сліпак — всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій на Сході України. Позивний «Міф». Народився 20 грудня 1974 р. у Львові. Загинув 29 червня 2016 р. у Луганському на Донеччині, у бою від кулі снайпера. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

Фото і відео із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео