/ /Відомий тернопільський ресторатор розповів чи буває хороше дешеве вино?

14 Серпня 2018, Вівторок


Все, що треба знати тернополянам про депозити у банку

Фоторепортаж
Чотири непомітні деталі підвальних ґраток Тернополя

Аграрії-підприємці оподатковуватимуться за спрощеною системою (Агро-новини)

Анонс
Зборів запрошує на святкування Дня міста

Відео Фоторепортаж
Марічейка: мальовниче озеро з містичною історією (фото, відео)

У Тернополі біля багатоповерхівки оселилися щурі

На Тернопільщині ледь не трапилося лихо

Хлопчику, який постраждав у вибуху в Тернополі, провели операцію з пересадки шкіри

Відео
На Тернопільщині козаки пригощали гостей фестивалю смачними стравами (фото, відео)

Терміново
Тернополянка стала свідком страшної катастрофи

Відео
У Настасові не забувають про своїх героїв (відео)

Олігарху з Тернопільщини заборонили продавати свою віллу в Німеччині

Фоторепортаж
Мандрівка великою та малою Теребовлею (фоторепортаж)

Чи знають тернополяни усю правду про нітрати?

Під час матчу поранився футболіст

Фоторепортаж
У Тернополі мотоцикліст врізався в паркан: хлопець в реанімації (фото)

Фоторепортаж
На Тернопільщині звикли оригінально вирішувати будь-які проблеми (фото)

На Тернопільщині чоловік ледве не вбив сусіда через його дітей

Відео Фоторепортаж
Тернопільщина тепер буде не проста, а електронна (фото, відео)

На Тернопільщині жахлива ДТП: один загиблий, діти в реанімації

Це цікаво
14 серпня в історії Тернопільщини

Футболісти Тернопільщини грають на аматорському рівні

На Тернопільщині на одну проблему стало менше

На Тернопільщині триває ремонт доріг

На Тернопільщині відбулась піша проща родин мігрантів

13 Серпня 2018, Понеділок


Погода
У Спаса всього в запасі: і дощ, і вітер, і різна погода

Відео
Чотири рогатих міс обрали на «КозаФест»

Відео
На фестивалі у Козові діти перетворювалися у казкових героїв

Фотофакт
Центр Тернополя облагороджують (фотофакт)

Фоторепортаж
Чотири красивості тернопільської вулиці Опільського

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Відео Фоторепортаж
На Тернопільщині не святі горшки ліплять: майстер-клас з гончарства на «КозаФесті»

Через селфі в соняшниках довелось закрити ферму (Агро-новини)

Анонс
У Тернополі покажуть рай, намальований акрилом і аерозольними фарбами

Тернополяни мають останній шанс навчатися безкоштовно

Кому на Тернопільщині обіцяють платити 78 тисяч гривень

Фоторепортаж
На Тернопільщині освятили пам’ятник українським героям

Це цікаво
Що у місті на Тернопільщині встояло у двох війнах (фото)

Фотофакт
У Тернополі на одну завидну наречену стало менше

Через вибухи на Ломоносова жінка потрапила до лікарні

У Тернополі збили двох жінок, одна загинула

Відео Фоторепортаж
«Почесними громадянами Тернопільщини» можуть стати усі, хто загинув у зоні АТО (фото, відео)

Фотофакт
Водії на Тернопільщині перейшли межу (фотофакт)

Відео Фоторепортаж
Як особиста боротьба врешті приводить ісландку в Україну, розповіли у Тернополі (фото, відео)

На Тернопільщині збирають підписи, щоб змінити систему у місті

У Тернополі помер відомий освітянин

Тернополянам на замітку: долар та євро продовжують рости

Фоторепортаж
Давня тернопільська вілла з мушлею (фото)

На Ломоносова у Тернополі трапився вибух

Терміново
У Тернополі на смерть збили жінку

Це цікаво
13 серпня в історії Тернопільщини

Мешканців Тернопільщини запрошують взяти участь у цікавому проекті

Відомий тернопільський ресторатор розповів чи буває хороше дешеве вино?

Україна ніколи не славилася своїми винами, а українці, та й зокрема, тернополяни рідко бувають справжніми поціновувачами вина. Проте, у будь-якому випадку більшість жителів Файного міста переконані, що хороше вино – це завжди дороге вино.

Проте відомий ресторатор та син нардепа від Тернопільщини Петро Заставний цю теорію спростував. Чоловік дав 10 порад, як обрати хороше і не надто дороге вино.

  1. Якщо вибираєш дороге вино – тобі в ресторан або спеціалізований магазин. Якщо недороге – в супермаркет (за рахунок своїх об’ємів магазин може дати вигідну ціну, проте, ти обмежений у виборі)

    2. Обмежений в бюджеті – вибирай вино Нового Світу, тому орієнтуйся на Аргентину, Чилі, Нову Зеландію, ПАР і США. Причина проста: традиційні Європейські райони виробництва вина (Старий Світ) такі, як Франція і Італія, апріорі, будуть дорожчі, за вина аналогічної якості Нового Світу

    3. Нехай тебе не лякає металевий гвинтовий корок (screw cap). Вже давно натуральний пробковий корок не запорука якості вина. Вибираючи недороге молоде вино помітиш, що 80% пляшок закриті гвинтовим корком. Таким способом закорковуються і дорогі вина, тому, потрібно звикати. Причина такого тренду дуже проста – доставка коркового дуба в Чилі чи Австралію дуже дорога (адже його возять в основному з Португалії), а альтернативні методи нічим не гірші за якісними показниками.

    4. Не боїмось брати пляшку і читати етикетку. Основне, на що звертаєм увагу, – обов’язково вказаний рік збору урожаю та виробництва, та сорт винограду, з якого виготовлено дане вино. Для нас важливо чи вино купажоване (складається з декількох видів) чи моносортне (з одного сорту). Яке краще? Думки експертів розходяться. Краще вчитись на моносортних позиціях. Таке вино буде більш зрозумілим і швидше навчить розрізняти сорти на смак.

    5. Якщо хочеш розвиватись – читай етикетку, запам’ятовуй смаки і запахи. Для таких початківців як я – програма Vivino буде цікавим відкриттям. Фотографуєш вино і вся інформація на телефоні.                                                                                                                                                                                                     6.Охолоджуй всі вина. Червоне до 16 (в холодильник на 15хв), а біле і рожеве 9-12 градусів (45хв в холодильнику). Aле ніколи в морозилку! Це шок для вина.

    7. Тут суб‘єктивно, але купуй дорожче 150грн (дешевше лише коли впевнений в виробнику)

    8. Ти приходиш додому, наливаєш в величезну чашку, щоб не ходити по 5 раз і не доливати, і потім дивуєшся, чому аромат не той. В світі існує більше 3000 видів бокалів. Купи бокал для червоного (Бордо) великий, 600мл (це ще й дуже гарно) і більш витянутий для білого десь ~350мл. Для чого? Від бокалу залежить, на які рецептори попадає вино коли ти п‘єш і як передається аромат. Червоного можеш наливати і пів бокала, а от білого лише 1/3 (тут також все логічно, воно ж нагрівається швидко в бокалі).

    9. Ніколи не кажи в слух «порошкове вино». Це якась радянська мулька, яка передається від покоління до покоління і всі знають, що воно погане. А порошкового вина просто не існує.

    10. Останнє на логіку: італійці п’ють вина сухі або напівсухі. Напівсолодкі – зазвичай в рази дорожчі.

Фото із соціальних мереж

304

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора