Віра Олександрович

На Тернопільщині проведуть Форум сім’ї, а також створять спеціальний центр (відео)

Дрозд_Чорний

Форум сім’ї проведуть у Тернополі 12 грудня. Такий захід ініціювали, аби акцентувати увагу на українських традиціях у ставленні до родини і сімейних цінностей.

Про це розповів начальник управління сім’ї та молоді Тернопільської обласної держадміністрації Ігор Чорний 30 листопада у приміщенні Тернопільського прес-клубу. Там йшлося про боротьбу із однією з актуальних проблем сучасності - торгівлею людьми (читайте також ТУТ і ТУТприм.).

[embed]https://youtu.be/JxxEBpVj69Q[/embed]

Проблема сама собою не вирішиться, впевнений Ігор Чорний. Саме через це упродовж 2019-2020 років під Тернополем планують відкрити заклад, де відразу 30 людей, які постраждали від торгівлі людьми або сімейного насильства, зможуть проживати і отримувати психологічну допомогу. Там їм допомагатимуть також оформити усі необхідні документи на одержання необхідної матеріальної допомоги, яку гарантують держава і місцева влада.

Зараз готуємо проектно-кошторисну документацію, шукаємо шляхи фінансування, - розповідає Ігор Чорний. – Спершу ми розглядали можливість створення такого центру у Тернополі, але із певних причин спинилися на іншій пропозиції – у Тернопільському районі. Якщо нам вдасться здійснити реконструкцію наявної будівлі, то там облаштують і окремі кімнати для постраждалих, і приміщення, де вони отримуватимуть психологічну допомогу, і спеціальні дитячі кімнати тощо.

[embed]https://youtu.be/c3sQ5GpbABk[/embed]

Начальник Служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Ростислав Дрозд принагідно наголосив, що насилля може бути різним. Так, випадки примушування дітей до жебракування і праці нині на Тернопільщині є поодинокими. Проте загроза існує і про це не варто забувати.

Має бути профілактична робота у цьому напрямку, - наголошує він. – ми повинні дбати про правову освіту дітей. Не варто забувати і про те, що протидія булінгу – окремий напрямок роботи.

[embed]https://youtu.be/OzIW_rmP-ss[/embed]

До речі, у нині діючому Центрі соціально-психологічної реабілітації, що функціонує у Тернополі, зараз перебувають дві особи, які постраждали від торгівлі людьми.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео