Через непрофесійність ТВК ми змушені відстоювати свої права в суді, – Роман Заставний

630_360_1514464397-1884

Як уже повідомляв «Терен», у Копичинцях 2 партії відсторонили від виборів до ОТГ. Одна з них – Народний фронт, який на Тернопільщині очолює народний депутат Роман Заставний.

Саме він роз'яснив суть «порушення» та який вихід з ситуації запропонує його партія.

«В комісії не до кінця опрацювали документи, в тому числі, рекомендації та роз’яснення Національного банку України, що регулюють фінансові взаємовідносини на час виборів, - говорить Роман Йосипович. – А там сказано, що оплату обов'язкового внеску можна зробити фізичній особі за дорученням юридичної особи (в даному випадку, партії). Що і було зроблено мною особисто».

За словами Р. Заставного, є принципова різниця, коли громадянин платить від свого імені, і коли платить партія через фізичну особу.

«Мені прикро, що через некомпетенцію членів комісії ми змушені витрачати час на судове доведення своєї правоти. Але я впевнений, що ми виграємо суд, бо з самого початку ми нічого не порушували», - резюмує Роман Йосипович.

Як відомо, 23 грудня на Тернопільщині пройдуть перші вибори до новоутворених ОТГ з центрами в Монастириській, Копичинцях, Настасові, Білій та Купчинцях.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео