Як у Тернополі відповідатимуть за порушення правил поводження на кризі?

8

Тернополяни уже виходять риблити на замерзлий став. Аби попередити нещасні випадки на кризі, муніципальна інспекція міста нагадала людям правила поведінки на замерзлій водоймі.

Провели такі бесіди, щоб попередити трагедії та звернути увагу на те, що має бути у кожного рибалки, коли він виходить на кригу.

Одна з передумов перебування на замерзлій водоймі – температура повітря менше 0 градусів. Не можна йти на лід, коли його товщина менша 5-7 см (одній особі), менше15 см (для групи людей) та менше 25 см (масове катання).

Важливо мати з собою рятувальний жилет та 15-20 метрову лінь з петлею на одному та вантажем у 400-500 г на другому кінці. Потрібно пам’ятати, що ополонки можна робити на відстані не менше 5-6 метрів одна від одної.

До слова, під час перевірки інспектори склали адміністративний протокол на чоловіка, який порушив правила та рибалив у зимувальній ямі, де це заборонено.

Окрім того, якщо люди будуть здійснювати такі порушення, за це можуть отримати штраф у розмірі 340 грн, пише Тернопільська міська рада.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео