Віра Олександрович

Європейські стандарти у ставленні до сім’ї налякали жителів Тернопільщини (фото, відео)

«Щаслива родина – міцна Україна!» - саме під таким гаслом вчора, 12 грудня, у Тернополі провели перший обласний Форум сім’ї.

Підсумками цього заходу з учасниками засідання обласної Ради Церков і релігійних організацій поділився Іван Мудрий – співорганізатор просімейних рухів на Тернопільщині.

- Ми просимо вас звернутися до Кабінету Міністрів, аби він затвердив національну програму у справах сім’ї, - розповідає пан Мудрий. – Адже такого документу в Україні вже 2 роки просто немає. Тому інституція сім’ї якось виживає сама по собі.

Рада_ф
Рада_ф

Нагадаємо, під час Форуму сім’ї учасники обговорювали доволі болючі для сучасників теми. Наприклад, йшлося про те, із якими викликами нині доводиться стикатися українським родинам. Згадувалося на засіданнях і про ґендер, і про нетрадиційні родини, тобто поняття, які нині в українському суспільстві асоціюються із так званими «європейськими стандартами». Тож на думку учасників зібрання, державі варто нарешті звернули увагу на внутрішні проблеми інституту сім’ї в Україні. Саме тому Іван Мудрий і попросив членів обласної Ради Церков і релігійних організацій втрутитися у ситуацію. Він навіть зачитав звернення до священнослужителів, яке у підсумку оформили учасники Форуму.

- Мета Форуму сім’ї – консолідація зусиль представників органів влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, закладів освіти і медицини, задля популяризації сімейних цінностей і впливу на формування державної сімейної політики, - нагадує Іван Мудрий. - Адже у родинах важливо плекати традиційні сімейні цінності і відповідально виховувати дітей!

До слова, захід організували за ініціативи Комісії у справах родини УГКЦ, «Руху реформації», ГО «Колиска життя» і за підтримки Тернопільської ОДА, обласної ради, міської ради і ТРЦ «Подоляни». Такі зустрічі на Тернопіллі планують зробити регулярними.

Довідка: на Тернопільщині проживають близько 58 тисяч сімей, серед яких 12 тисяч – багатодітні.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео