Від символічного до реального єднання України: аграрії відзначили День Соборності (відео)

Сьогодні, 22 січня, на межі колишніх Російської та Австро-Угорської імперій аграрії об’єдналися у своєрідний ланцюг. Учасники акції єднання взялися за руки на мосту, який веде через річку Збруч. Таким символічним заходом аграрії відсвяткували 100-річчя від Дня Соборності України, саме тоді підписали Акт Злуки між УНР та ЗУНР.

– Сьогодні зібралися партійці зі всієї території України і ми хочемо показати, що Аграрна партія сьогодні – це є та партія, яка може об'єднати тих, хто сьогодні дійсно є будівничими нашої країин. Які фактично вже сьогодні – від початку Незалежності і донині – будують країну, – зазначає голова Тернопільської обласної організації Аграрної партії України Іван Чайківський.

– Аграрна партія як ніхто святкує разом зі всією країною. Тому що сьогодні аграрії єднають Україну у непростий, надзвичайно складний час. Дуже важливо знаходити спільні цінності, які об'єднують Україну. Якраз українська земля, українські аграрії об'єднують, тому що хліб святий, що він на заході, сході, що на півдні, що на півночі. Тому що рідна ненька, українська земля, вона єдина для всіх і ми маємо сьогодні шукати цінності, які об'єднують. А це якраз святий хліб, земля і Україна, – ділиться думками голова Хмельницької обласної організації Аграрної партії України Сергій Іващук.

Об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки стало початком Незалежності України. Саме тому аграрії, міцно взявшись за руки, поєдналися в одну лінію, аби показати що наша незалежність отримана за єдності народу.

– Ми повинні пам'ятати, про наше минуле та як дорого нам дісталася наша незалежність. Раніше ми це бачили, читали, батьки нам казали. А зараз ми особисто бачимо, як нам дорого дісталася наша незалежність і самостійність. Ми повинні зберегти пам'ять для нащадків, передати її нашим дітям. Тільки в єдності наша сила і тільки разом ми можемо зробити нашу країну кращою, – вважає голова Аграрної партії України Юрій Крутько.

50949555_138355307114325_2491617494570106880_n
50949555_138355307114325_2491617494570106880_n

Окрім того, важливим для цієї акції було показати, що молодь може стати гідним майбутнім нашої країни. Головне вкладати у неї знання, які допоможуть досягнути змін на краще.

– Тішить, що так багато молодих, у кожного із них горять очі, горять серця. Це не просто люди, які мріють щось зробити. Це люди, які вже сьогодні змінюють нашу країну на краще, це вже професіонали, кожен у своїй справі. Це люди, які стають депутатами місцевих рад, беруть на себе відповідальність за долю своїх громад, – зауважує голова Молодіжного крила Аграрної партії Анна Мадей.

Опісля до пам’ятника жертв Голодомору голови обласних організацій Аграрної партії поклали квіти та запалили свічки. А на знак миру та єдності всієї країни випустили у небо білих голубів.

Відео Петро ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео